Održan humanitarni koncert za porodicu Pavlović

0

U Kulturnom centru Pale večeras je održan humanitarni koncert za pomoć samohranoj majci Željki Pavlović i njeno troje maloljetne djece.

Pavlovićeva je sa svoje tri maloljetne kćerke ostala bez muža i bez ikakvih finansijskih prihoda u trošnoj i neuslovnoj kući.

Član Crvenog krsta Pale Jelena Petrović rekla je novinarima da se Pavlovići nalaze u teškoj situaciji i da od finansijskih sredstava imaju samo dječiji doplatak od 105 KM.

„Organizovali smo se sa predstavnicima opštine, Kulturnim centrom i svim ljudima dobre volje da podržimo ovu humanu akciju. Porodica ima plac u Derventi, nedaleko od Pala, tako da bi trebalo svi da udružimo snage i pokušamo im napraviti skromni dom“, naglasila je Petrovićeva.

Ona je dodala da zimu ne mogu dočekati u ovakvim uslovima zbog krova na trošnoj i neuslovnoj kući koji može da se obruši svaki čas.

Petrovićeva je rekla da je prodato više od 500 karata, te poziva sve dobre ljude da podrže ovu akciju novčano ili da doniraju građevinski materijal kako bi se pomoglo Pavlovićima da stvore normalne uslove za život.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je novinarima da je opština pomogla ovoj porodici, izrazivši nadu da će se doći bar do dijela sredstava neophodnih za izgradnju prijeko potrebne kuća za tu porodicu.

„Želimo da ovakvih stvari bude što manje i da se bavimo nečeim drugim. Kada je humanost u pitanju, tu smo od početka do kraja i gledaćemo mimo ovih aktivnosti da izdvojimo određena sredstva kako bi toj ženi zaista pomogli na adekvatan način“, istakao je Jugović.

Samohrana majka Željka Pavlović rekla je da je zahvalna svim ljudima koji su se odazvali ovoj akciji, naglasivši da je ovo njena borba, da skuplja snagu kako bi ostvarila svoj san da njena djeca imaju krov nad glavom.

Na humanitarnom koncertu „Budimo humani, naše malo samohranoj majci Željki Pavlović je mnogo“, nastupali su „Rojal bend“ iz Rogatice, „Ritam noći“, Kulturno-umjetničko društvo /KUD/ „Mladost“ Pale, te pjevači NJegoš Rađenović i Mladen Šiljak.

Koncert je organizovao Opštinski odbor Crvenog krsta Pale uz tehničko-organizacionu podršku Kulturno-sportskog centra Pale.

Sva sredstva samohranoj majci zainteresovani mogu uplatiti na žiro račun Crvenog krsta Pale kod NLB Razvojne banke na broj 562-012-0000229-409 sa naznakom za pomoć porodici Pavlović.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare