I opština Pale u projektu „Spojimo djecu Kosmeta i Srpske“

0

Predsjednik Odbora za pomoć Srbima sa Kosova i Metohije Milorad Arlov rekao je Srni da je i opština Pale prihvatila da učestvuje u šestom projektu „Spojimo srpsku djecu sa Kosova i Metohije i Republike Srpske“.

Arlov je naveo da je opština Pale uključila u projekat dvije osnovne škole – „Pale“ i „Srbija“.

„Porodice i vršnjaci ugostiće 50 učenika u pratnji tri nastavnika iz opštine Štrpce, koji dolaze sa još 600 srpske djece u 13 gradova i opština Republike Srpske. Ukupno 650 djece sa Kosova i Metohije dolazi 17. juna u Srpsku“, istakao je Arlov.

On je naglasio da je samo devet dana prije dolaska djece sa Kosmeta opština Laktaši otkazala učešće u projektu, iako je među prvima prihvatila projekat i izrazila želju da ugosti djecu.

„Stavljeni smo na muke jer nismo htjeli da razočaramo djecu koja se pripremaju i raduju dolasku u Srpsku. Obrazložili smo novonastalu situaciju i poslali dopis i molbu opštini Pale i načelniku Bošku Jugoviću. Dobili smo pozitivan odgovor i neizmjerno im hvala što će usrećiti 50 srpske djece“, kaže Arlov.

On je zahvalio i građanima koji su se založili da 50 djece sa Kosova ne ostane razočarano.

„Nama je izuzetno drago da prvi put u naših šest projekata učestvuje i jedna od opština Sarajevsko-romanijske regije“, rekao je Arlov.

Projekat „Spojimo srpsku djecu sa Kosova i Metohije i Republike Srpske“ organizuje banjalučki Odbor za pomoć Srbima Kosmeta.

(www.palelive.com / Srna / Foto: novosti.rs)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare