SIDA pomaže realiziciju Plana upravljanja otpadom

0

VLASENICA – Opština Vlasenica dio je projekta  ”Opštinski program za upravljanje čvrstim otpadom u BiH”, koji sufinasnira Švedska međunarodna razvojna agencija (SIDA), a koji će omogućiti da opštine nabave opremu komunalnim preduzećima, u cilju poboljšanja i proširenja sistema odvoza čvrstog komunalnog otpada.


Tim povodom načelnik opštine Vlasenica Dragoslav Todorović održao je sastanak sa predstavnicima SIDA-e,  konsultantske kuće Grontmij, koja implementira “Opštinski program za upravljanje čvrstim otpadom u BiH” i članovima radne grupe za izradu Plana upravljanja otpadom.

U našoj opštini privodi se kraju izrada dokumenta “Plan upravljanja otpadom 2012-2017″, što je zakonska obaveza opština, a i jedan od uslova da opština bude uključena u projekat SIDA-e” – kaže samostalni stručni saradnik za zaštitu životne sredine u opštini Vlasenica Željko Damljanović.

„Radi se o jednom strateškom dokumentu koji će omogućiti sistemski pristup rješavanju problema iz oblasti upravljanja otpadom, kao i racionalnije korištenje raspoloživih resursa. Mi još nismo precizirali koju vrstu opreme za komunalno preduzeće bi nabavili u okviru projekta, odnosno u kojem obimu, ali do potpisivanja ugovora ćemo definisati šta nam je potrebno “– kaže Damljanović.

Projekat “Opštinski program za upravljanje čvrstim otpadom u BiH”, u koji će Švedska međunarodna razvojna agencija (SIDA) izdvojiti 10 miliona evra grant sredstava, sa ciljem smanjenja količine otpada, povećanja reciklaže i ponovnog korištenja otpada, biće realizovan u 10 opština u Republici Srpskoj.

(www.palelive.com / opstina-vlasenica.org)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare