Sertifikati za ovčare

0

VLASENICA – Dodjelom sertifikata o stečenom znanju danas je u Vlasenici završena obuka iz oblasti ovčarstva koju je četiri sedmice pohađalo 25 ovčara sa područja te opštine.

Referent za razvoj poljoprivrede u opštini Vlasenica Slaviša Mazić rekao je Srni da su predavanja organizovana pod pokroviteljstvom Agencije za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi Republike Srpske i opštine Vlasenica, a da su učesnici bili stočari koji posjeduju između 50 i 100 ovaca.

„Ovo je nastavak ranije započete aktivnosti s ciljem obuke poljoprivrednih proizvođača. Prošle godine smo obučavali proizvođače mlijeka, obuka za voćare je u toku, a vidjeli smo da postoji i potreba za obuku ovčara, pa smo sa agencijom organizovali ova predavanja“, istakao je Mazić.

On je dodao da su teme bile raznovrsne i da su poljoprivrednici stekli više znanja o ishrani, smještaju i očuvanju zdravlja životinja.

Sertifikat će im, objašnjava Mazić, biti i preporuka za korištenje poljoprivrednih subvencija i kandidovanje projekata s ciljem proširenja proizvodnje.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare