Seminar za odbornike SO Pale

0

U okviru projekta “Sistem obuke u jedinicama lokalne samouprave” Savez opština i gradova Republike Srpske u saradnji sa Razvojnim programom ujedinjenih nacija (UNDP) i uz podršku OSCE-a organizovao je juče u Opštini Pale jednodnevnu obuku za odbornike.

Obuka je namijenjena izabranim odbornicima sa ciljem upoznavanja odbornika sa nadležnostima organa jedinica lokalne samouprave, strukturom i funkcionisanjem lokalne vlasti, saradnjom sa drugim nivoima vlasti, osnovama budžeta, kao i drugim pitanjima od značaja za ostvarivanje funkcije odbornika i skupštine.

Program obuke je osmišljen tako da učesnicima pruži odgovore na praktična pitanja i izazove sa kojima se suočavaju u svome radu, a kroz razmatranje pomenutih tema. Predavač je bio Igor Ostojić, načelnik odjeljenja za prostorno uređenje u Bijeljini.

Na obuci su učesnici dobili priručnik “Lokalna samouprava od A do Š” koji predstavlja polazni materijal za obuku i pruža detaljnije informacije o nadležnostima lokalne samouprave, strukturi i funkcionisanju lokalne vlasti.

(www.palelive.com)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments