Sarajlije žele dobre rezultate i na proljeće

0

Futsal klub Slavija iz Istočnog Sarajeva jesenji deo sezone u Drugoj futsal ligi, grupa ’’Istok’’ završila je na deobi prvog mjesta sa deset osvojenih bodova, zajedno sa KMF Ugljevikom i KMF Jahorinom.

Klub koji je osnovan 2011. godine kao sekcija pri fudbalskom klubu Slavija, nalazi se na samom pragu ulaska u Prvu futsal ligu RS. Međutim, do osvajanja naslova prvaka lige ima još da se odigraju pet utakmica.

– Ostvarenim rezultatima i plasmanom nakon prvog dijela sezone možemo biti zadovoljni. Nakon prve etape, dijelimo prvo mjesto zajedno sa ekipama KMF Ugljevik i KMF Jahorina. U nastavku sezone bićemo oslabljeni odlaskom mladog Ljubiše Berjana, našeg najboljeg strijelca, koji je u jesenjem dijelu osam puta zatresao protivničku mrežu. Očekujemo se dolazak samo jednog igrača, sa čijim pojačanjem smatram da možemo ravnopravno se boriti sa našim konkuretnima za prvo mjesto – rekao je Aleksandar Simić, jedan od osnivača kluba, ujedno i fustaler KMF Slavije.

Jedan od najboljih prvotimaca Slavije golman Ognjen Zirojević, reprezentativac RS-Sporta, ističe da u ekipi vlada drugarstvo, što je i donijelo dobre rezultate u jesenjem dijelu sezone.

– KMF Slavija je prije svega jedno dobro društvo, koje igra isključivo iz ljubavi. Igrači nemaju novčana primanja i uvijek imamo veliku sportsku želju da pobjedimo u svakoj utakmici ali nemamo nikakav pritisak. Jesenji deo sezone smo odigrali dobro a pripreme za nastavak sezone za sada teku prema planu. Smatram da su Ugljevik i Jahorina bolje organizovani klubovi, ali ćemo pokušati zajedništvom i velikim drugarstvom, da iskoristimo svaku šansu koja nam se ukaže da našim glavnim konkurentima pomrsimo račune, pa što da ne i pokušamo da se dokopamo Prve lige – istakao je Zirojević.

Prvu utakmicu u proljetnom dijelu sezone futsaleri Slavije igraju na svom terenu 2. februara, gdje će dočekati jesenjeg prvaka lige ekipu KMF Ugljevika.

POMOĆ SPONZORA PRESUDNA

Postojanje KMF Slavije ne bi bilo moguće bez privatnih udruženja i pojedinaca iz Istočnog Sarajeva koji podržavaju rad futsal kluba, jer ovaj sportski kolektiv nije na budžetu opštine. Među sponzorima nalaze se: Galerija Vizantija, Kafe bar Adresa, Doo Lord, Kafe bar Kontra, Klub Trap i Sportska dvorana Slavija, koji omogućavaju organizovanje domaćih utakmica i odlaske na gostovanja KMF Slavije.

(www.palelive.com / rs-sport.org)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare