Saradnja NVO „Humanitarna familija“ i Udruženja „Sunce“

0

Petoro djece (školskog uzrasta) i tri pratioca iz Udruženja za pomoć djeci i omladini sa posebnim potrebama „Sunce“, po projektu „Socijalizacija djece Republike Srpske-2012“, u saradnji sa Javnim fondom dječije zaštite RS, jedanaesti put ljetuju u Kumboru. Djeca se vraćaju 13.08.2012. godine.

Deset omladinaca i pratilaca, članova Udruženja „Sunce“ su, na poziv NVO „Humanitarna familija“, u junu boravili na ljetovanju u Velikom Pijesku (opština Bar). Uz divan doček, zabavu, izlet u Manastir Ostrog, prošlo je 11 nezaboravnih dana sa oko 135 drugara iz republika: Makedonije, Srbije, BiH i Crne Gore . NVO „Humanitarna familija“ je organizacija 13 građana koja svoje smještajne kapacitete ustupa početkom juna i početkom septembra licima sa posebnim potrebama i njihovim pratiocima, uz svesrdnu podršku predsjednika opštine Bar, lokalnih ugostitelja, slastičara, pekara…

Za vrijeme boravka u Velikom Pijesku rodila se ideja da se razmijene posjete, tj.da se i omladincima sa posebnim potrebama iz Crne Gore omogući posjeta nekom od gradova bivše Jugoslavije. Udruženju „Sunce“ je prvom pošlo za rukom da dobije dio sredstava po projektu „Veliki Pijesak na Palama“ od Ministarstva porodice, omladine i sporta RS, pa je svoje domaćine obavijestilo o tome.

Sedmog avgusta, u Baru NVO “Humanitarna familija“ i Udruženje „Sunce“ su potpisali Sporazum o saradnji o razmjeni korisnika: ljetovanje-zimovanje, budućim i mogućim zajedničkim projektima prekogranične saradnje i poboljšanja socijalnog življenja i uključenja lica sa posebnim potrebama.

Istog dana je Predsjednik Opštine Bar, gospodin Žarko Pavičević primio predsjednike ova dva udruženja, Alena Efovića i Milenka Vujinovića, u zvaničnu posjetu (link) i izrazio zadovoljstvo za humanost, prekograničnu saradnju i obećao svesrdnu podršku akcijama ovog tipa. Zatim su uslijedile posjete barskom udruženju za djecu sa posebnim potrebama „Adria“ i sponzorima „Humanitarne familije“.

Udruženje „Sunce“ će od 01.09. do 10.09, po drugi put biti gost u V. Pijesku, a 12.09.2012. godine bi barska djeca sa pratiocima došla u Pale i bili bi naši gosti. Učinićemo sve da se i oni osjećaju lijepo i zadovoljno u našim Palama, zimskom turističkom centru. Ne sumnjamo u gostoljubivost i dobrodošlicu građana Pala koji će nam pomoći da svoj cilj ostvarimo kao i do sada.

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare