Saopštenje za javnost predsjedništva FK Drina-HE

0

VIŠEGRAD – Na osnovu lažnih informacija objavljenih na pojedinim portalima u Višegradu i dešavanja vezanih za opremu na utakmici sa FK Modriča i nakon utakmice, Predsjedništvo FK Drina-HE je održalo sastanak i izdaje sljedeće saopštenje.

Tvrdnje da je neko uticao na skidanje, odnosno nošenje opreme u kojoj su fudbaleri nastupali na utakmici, apsolutna je neistina , što mogu da potvrde i i igrači i treneri koji su se nalazili u svlačionici kluba.

Nažalost, pojedinci u ovom gradu sva dešavanja, pa i sportska , žele staviti u funkciju politike, što Predsjdništvo FK DRINA-HE neće dozvoliti. U Predsjedništvu kluba angožavani su prvenstveno sportski radnici i ljubitelji fudbala , bez obzira na stranačku pripadnost.

U ovim teškim vremenima za finansiranje kluba svaka pomoć sponzora je bitna i zaslužuje pohvale. Međutim, Predsjedništvo Fudbalskog kluba DRINA-HE, kao i do sada , neće dijeliti sponzore po političkoj pripadnosti niti će dozvoliti da se sponzorstva koriste u političke svrhe.

Dobri rezultati FK u proljećnom dijelu sezone ovim dešavanjima se stavljaju u drugi plan. Umjesto pohvala fudbalerima i trenerima, svojim pozivima i prijetnjama, pojedinci u prvi plan žele staviti nešto što nije u duhu sporta i na taj način destabilizovati funkcionisanje kluba .

I u narednim aktivnostima Predsjedništvo kluba će stajati iza dobrih rezultata fudbalera i njihovih trenera i svih dobronamjernih pojedinaca, koji mogu dati doprinos u postizanju još boljih rezultata.

(www.palelive.com / opstinavisegrad.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare