Saopštenje preduzeća „Sarajevoinvest“ povodom izgradnje pogona za impregnaciju

0

Preduzeće Sarajevoinvest koje je pokrenulo zahtjev za izdavanje ekološke dozvole za izgradnju postrojenja – pogona za impregnaciju drvenih elektro i TT stubova i željezničkih pragova na području opštine Pale je izdalo saopštenje koje prenosimo u cjelosti.

„Sugrađani koji žive u neposrednoj blizini naše firme, su se interesovali da li ćemo u instalisanom pogonu impregnisati željezničke pogone. To pitanje je pravila blaga zabrinutost, jer impregnacija željezničkih pragova se vrši tzv. crnom impregnacijom koja, iako zadovoljava ekološke propise, širi u svom neposrednom okruženju neprijatan miris. Takva impregnacija je instalisana u Zvorniku.

Da bi imali potpunu informaciju obavještavamo javnost da na postojećoj lokaciji, (Magistralni put- Karađorđeva 3) neće biti vršena ni sada ni u budućnosti impregnacija željezničkih pragova, odnosno neće se raditi „crna impregnacija“.

Istina je samo da planiramo, po sistemu tzv. zelene impregnacije, da impregnišemo TT električne i poštanske stubove, krovnu konstrukciju i druge slične drvne proizvode. Poznato je da „zelena impregnacija“ ne širi nikakav neprijatan miris te ni za bilo kakvu zabrinutost ne postoji razlog.

O navedenom smo informisali nadležnu službu u opštini Pale i zamolili ih da preko sajta informišu građane Pala.

Koristimo priliku da se na ovaj način zahvalimo svima onima koji su nam do sada pružili svesrdnu podršku u toku izgradnje ovog proizvodnog pogona. Jer, su nam tako pomogli da se uključimo u akciju otvaranja novih radnih mjesta i stvaranja uslova za napredak grada za koji smo vezali svoju životnu sudbinu.“

(Sarajevoinvest)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments