Samardžija: Vrijeme za promjene

0

ISTOČNO SARAJEVO – U opštini Istočna Ilidža sazrelo je vrijeme za promjene, rekao je danas kandidat SNSD-a za načelnika Istočne Ilidže na predstojećim lokalnim izborima u BiH Željko Samardžija.

Samardžija je na konferenciji za novinare istakao da “na ovim prostorima već 22 godine vlada ista stranka i da je vrijeme za nove ljude, ideje i projekte”.

“Aktuelna vlast nije radila dovoljno da život građana učini boljim i perspektivnijim. Opština ide nazad umjesto naprijed. Vrijeme je da umjesto svađe izaberemo saradnju sa republičkim vlastima u Banjaluci”, rekao je Samardžija u Istočnom Sarajevu.

Govoreći o prioritetima, Samardžija je naveo da je cilj zapošljavanje mladih, ulaganjima u infrastrukturne i druge sadržaje, da bi mladi ostali na ovim prostorima. Kada je riječ o zdravstvu, Samardžija je naveo da je prioritet bolnica u Kasindolu, te napomenuo da veliki problem predstavlja i nepostojanje gradskog prevoza na području grada.

Prema njegovim riječima, jedan od zadataka je i stvaranje ambijenta za razvoj malih do srednjih preduzeća i okretanje novim i modernim tehnologijama.

“Učinićemo sve i da povučemo sredstva iz raznih fondova”, rekao je Samardžija, ističući da niko od vlasti nije koristio fondove Investiciono-razvojne banke /IRB/ Republike Srpske, niti međunarodnih fondova.

On je naglasio da je cilj i stvaranje moderne opštinske administracije, što će biti učinjeno reformom. “Napravićemo prekompoziciju budžeta. Smanjenjem plata opštinskim funkcionerima i njihovih privilegija, a ne zaposlenim, otkinućemo i dati za socijalno ugrožene kategorije stanovništva”, istakao je Samardžija.

On je rekao da opština Istočna Ilidža jedina u Republici Srpskoj nema svoju zgradu, već je podstanar i već osam godina plaća 5.000 KM kirije svakog mjeseca.

Samardžiju su na mjestu kandidata za načelnika opštine istočna Ilidža podržali Demokratska partija Dragan Čavić, Partija ujedinjenih penzionera Republike Srpske, Ekološka partija Republike Srpske, Narodna stranka “Radom za boljitak” i Srpska napredna stranka.

Predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Istočna Ilidža Miroslav Vujičić rekao je da je cilj ove stranke da, osim pobjede za načelnika, ostvari i zajedničku pobjedu za Skupštinu opštine Istočna Ilidža.

Slobodan Trifković iz Partije ujedinjenih penzionera rekao je da na području opštine ima 3.150 penzionera, te najavio da će ova stranka tražiti da sredstva za socijalne kategorije budu veća, jer oko 57 odsto penzionera ima penziju manju od 250 KM.

Potpredsjednik Demokratske partije Radomir Kezunović rekao je da je aktuelna garnitura dovela grad Istočno Sarajevo do mogućeg nestanka, zbog čega Demokratska partija podržava kandidata SNSD-a za načelnika opštine Istočna Ilidža, u namjeri da se to promijeni.

Vladimir Tanić iz Ekološke stranke rekao je da je podrška Samardžiji rezultat sporazuma o saradnji dvije partije i podrške platformi koja se odnosi na razvoj opštine Istočne Ilidže i Istočnog Sarajeva.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments