Šagolj: Zadovoljavajući odziv građana

0

ISTOČNO SARAJEVO – U Istočnom Novom Sarajevu danas se nastavlja vakcinacija građana protiv virusa korona bez zakazivanja, a na raspolaganju su vakcine „sinofarm“ i „astra zeneka“, rekla je Srni rukovodilac Službe hitne medicinske pomoći u Doma zdravlja Istočno Sarajevo Marela Šagolj.

Ona kaže da je odziv građana na vakcinaciju zadovoljavajući, te da je juče dato 574 doza vakcina.

„Danas je na raspolaganju oko 400 doza `sinofarma` i 200 `astra zeneke`, a dio je planiran i za revakcinaciju“, rekla je Šagoljeva i dodala da je sve odlično organizovano i da se ne prave gužve.

Ona je navela da su prvog dana vakcinacije bez zakazivanja to pravo iskoristili građani svih generacija.

„Drago nam je da je tako i nadamo se da će vakcine biti obezbijeđene i u narednom periodu, kako bismo što prije vakcinisali većinu stanovništva koju pokriva naša zdravstvena ustanova, dakle, nekih 30.000“, dodala je Šagoljeva.

Ona je navela da je do sada vakcinisano oko 4.000, a revakcinisano oko 1.800 stanovnika.

„Ipak, treba imati na umu da je određeni broj građana sa područja opština Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža vakcinisano u Srbiji i oni sa potvrdama o vakcinaciji trebalo da se jave kod porodičnog ljekara, kako bi se mogla kompletirati evidencija o ukupnom broju vakcinisanih“, pojasnila je Šagoljeva.

Ona je pozvala građane da se u što većem broju vakcinišu.

Građani bez najave mogu da se vakcinišu u fiskulturnoj sali Osnovne škole „Sveti Sava“ u Istočnom Novom Sarajevu do 18.00 časova, a sa sobom treba da ponesu zdravstvenu knjižicu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare