Румунска сенаторка упутила писмо УН: Окривљујете невини српски народ

0

БУКУРЕШТ – Румунска сенаторка Диана Јовановић Шошока упутила је данас отворено писмо УН поводом приједлога о обиљежавању такозваног геноцида у Сребреници, за који, како додаје, окривљују невини српски народ 29 година након оружаног сукоба који су изазвали НАТО и САД.

Шошка је нагласила да ће, ако резолуција о Сребреници буде усвојена, а савјетује им да се не усуде на тај корак, само појачати сукоб.

„Резолуцијом не угрожавате само Србију и мир у региону, већ и друге земље које увијек могу бити лажно оптужене када колективни Запад жели да им се освети или да их баци на кољена“, навела је Шошока.

Она је оцијенила да таква намјера, послије 29 година, не представља ништа осим трговине утицајем, кршење међународних уговора и подривање међународног правног поретка који УН треба да штите тако да га не униште.

„Оставите Србију на миру! Нека српски народ сам гради своју судбину и престаните да тако олако октивљујете друге“, навела је Шошока у писму УН достављеном Тан‌југу.

Земљама које подржавају резолуцију о Сребреници поручила је да се прво добро загледају у сопствено двориште.

У писму предсједница СОС партије истиче да Румуни неће стајати по страни и да неће оставити српску браћу у настојањима појединих земаља да поткопају суверенитет Србије и осталих земаља.

„Саветујемо вам да не провоцирате Балкан! Сад је доста! Готово је! Доста! Поштујте нас! Ми смо суверене и независне државе, и јасно и гласно вам кажемо: Овде је црвена линија!“, навела је сенаторка.

Покушај неких држава да 23. маја изгласају резолуцију, како истиче, представља неоправдан, неправедан и неизрецив атак на историју и суверенитет Србије, као и покушај прљаве уцјене Београда како би се Србија потчинила и издала своју нацију и државни суверенитет

„Иронија је да резолуцију, уз Руанду, спонзорише Њемачка која је заборавила на геноцид и Холокауст који је изазвала у Другом свјетском рату и сада се ставља у позицију универзалног тужиоца“, навела је Шошока.

Она је оцијенила да је Србија сада нападнута на најперверзнији начин, након што јој је Косово одузето силом.

Шошока је истакла да је циљ оних који желе Србију да оптуже на основу измишљене кривице и тај да је натјерају да се усклади са глобалним захтјевима, да деградирају њен статус суверене државе како би била примјер за казну државама који би хтјеле да афирмишу сопствену националну и међународну политику.

Она у писму пита УН зашто не усвоје резолуцију против Израела за геноцид над палестинским народом и наглашава да је то оно што управо треба да учине 23. маја.

Такође, додала је да би требало да размисле да се гласа и о резолуцији о геноциду који је Запад починио у толико наврата, почевиши од онога у својим колонијама, а сматра да можда не би шкодило осудити и Аустроугарску за геноцид у Трансилванији.

„Једини кривци за геноцид у Србији су НАТО и САД, који, као и на Косову, одржавају логику сукоба широм света“, навела је Шошока.

Она је нагласила да би жељела да позове сваку земљу која намјерава да подржи резолуцију да истражи сопствену историју почевши од Њемачке, која лако баца озбиљне оптужбе као што је геноцид.

Због тога би, како додајем, управо Берлин требало да буде више понизан и да више ћути.

(www.palelive.com / Срна / Фото: Печат)

 

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare