Rukovodstvo opštine posjetilo Udruženje “Sunce”

0

U okviru aktivnosti kojima opština Pale obilježava Krsnu slavu i Dan opštine, rukovodstvo ove opštine posjetilo je danas Udruženje za djecu i omladinu sa posebnim potrebama “Sunce”.

Načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević pohvalio je rad Udruženja “Sunce” i entuzijazam zaposlenih koji su sa mnogo volje, znanja i odgovornosti pristupili svom poslu i tako na kvalitetan način uspjevaju riješiti potrebe djece i omladine sa kojom rade, a svoje Udruženje svrstali u red vodećih u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini.

Povodom slavskih svečanosti, rukovodstvo opštine Pale doniralo je Udruženju “Sunce” 1.000 KM, a tokom današnje posjete razgovarano je i o mogućnostima unaprijeđenja saradnje.

Predsjednik Udruženja “Sunce” Milenko Vujinović je rekao da ovo udruženje postoji već petnaest godina i da je izraslo u ozbiljnu organizaciju o čemu svjedoči podatak da je u toku prošle školske godine radio kompletan stručni tim sa logopedima, psiholozima, defektolozima kao i brojni angažovani volonteri.

Vujinović je dodao da je opština Pale jedini siguran finansijer “Sunca”, a da ostatak neophodnih sredstava pribavljaju kroz projekte državnih i međunarodnih organizacija.

Udruženje “Sunce” broji 64 člana dok je ne dnevnom boravku od 12 do 17 djece.

U “Suncu” trenutno rade na projektu “Upoznajmo djecu sa svojom okolinom” tako da je danas najavljena i posjeta opštini Pale.

(www.palelive.com  D.B.)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments