Rukovodstvo opštine posjetilo Udruženje „Sunce“

0

U okviru aktivnosti kojima opština Pale obilježava Krsnu slavu i Dan opštine, rukovodstvo ove opštine posjetilo je danas Udruženje za djecu i omladinu sa posebnim potrebama „Sunce“.

Načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević pohvalio je rad Udruženja „Sunce“ i entuzijazam zaposlenih koji su sa mnogo volje, znanja i odgovornosti pristupili svom poslu i tako na kvalitetan način uspjevaju riješiti potrebe djece i omladine sa kojom rade, a svoje Udruženje svrstali u red vodećih u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini.

Povodom slavskih svečanosti, rukovodstvo opštine Pale doniralo je Udruženju „Sunce“ 1.000 KM, a tokom današnje posjete razgovarano je i o mogućnostima unaprijeđenja saradnje.

Predsjednik Udruženja „Sunce“ Milenko Vujinović je rekao da ovo udruženje postoji već petnaest godina i da je izraslo u ozbiljnu organizaciju o čemu svjedoči podatak da je u toku prošle školske godine radio kompletan stručni tim sa logopedima, psiholozima, defektolozima kao i brojni angažovani volonteri.

Vujinović je dodao da je opština Pale jedini siguran finansijer „Sunca“, a da ostatak neophodnih sredstava pribavljaju kroz projekte državnih i međunarodnih organizacija.

Udruženje „Sunce“ broji 64 člana dok je ne dnevnom boravku od 12 do 17 djece.

U „Suncu“ trenutno rade na projektu „Upoznajmo djecu sa svojom okolinom“ tako da je danas najavljena i posjeta opštini Pale.

(www.palelive.com  D.B.)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments