Renovica se izjasnio da nije kriv

0

Bivši načelnik Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo Zoran Renovica izjasnio se danas da nije kriv za krivično djelo povrede ljudskog dostojanstva i zloupotrebe službenog položaja i ovlašćenja za koje ga tereti optužnica, rekla je Srni službenik za odnose sa javnošću Osnovnog suda na Sokocu Dragana Mačar.

„Renovica se danas izjasnio da nije kriv i sada predmet ide u postupak za suđenje. Predmet će sutra biti predat drugom sudiji koji će zakazati suđenje“, objasnila je Mačareva.

Osnovni sud na Sokocu potvrdio je 18. jula optužnicu protiv Renovice zbog osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo prilikom premlaćivanja maloljetnika M.Ć. sa Pala.

Policija je 17-godišnjeg M.Ć. pretukla krajem marta na putu Pale – Jahorina, u mjestu Trijanga, a kada su utvrdili da su pogriješili identitet mladića, pustili su ga rekavši da se „našao na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme“.

Zbog ovog slučaja, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Stanislav Čađo smijenio je 3. aprila dotadašnjeg načelnika CJB Istočno Sarajevo Zorana Renovicu i na tu dužnost imenovan je Radenko Vasiljević, koji je do tada obavljao funkciju zamjenika načelnika.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare