Rat SNSD-a i SDS-a za istok Srpske

0

Kandidati SNSD-a i SDS-a odlučivaće o načelničkim funkcijama u svim opštinama sarajevsko-romanijske regije jer nijedna druga partija u tom dijelu Srpske nema šanse da se domogne najznačajnije fotelje na predstojećim lokalnim izborima.

Računice vladajuće partije u RS i njenog najjačeg oponenta mogao bi da pomrsi PDP pošto bi partija Mladena Ivanića u većini opština mogla da bude jezičak na vagi i shodno tome, odlučujući faktor u formiranju skupštinskih većina, na osnovu čega bi mogla da dobije značajan kolač u izvršnoj vlasti lokalnih samouprava na istoku.

Ko će na Samardžiju?

Ipak, Ivanićeva stranka nema dovoljno dobar rejting da bi mogla da računa na funkciju načelnika u bilo kojoj opštini Istočnog Sarajeva, gdje i sada suvjereno vladaju SDS i SNSD pošto „bosićevci“ vedre i oblače u četiri, a „dodikovci“ u dvije opštine.

SDS, naime, ima načelnike u Istočnoj Ilidži, Istočnom Novom Sarajevu, Istočnom Starom Gradu i Palama, a SNSD u Trnovu i na Sokocu. Većina aktuelnih načelnika, po svemu sudeći, pokušaće da odbrani mandat i na ovim izborima, dok bi dio njih veoma lako mogao da bude zamjenjen novim kadrovima, kojima se daju veće šanse za pobjedu.

Dobro upućeni izvor Pressa RS tvrdi da je jedan od onih koji će ponovo ući u trku i aktuelni načelnik Istočnog Novog Sarajeva Gojko Drašković. On će gotovo sigurno ponovo predstavljati SDS i pokušaće da pobjedi kandidata SNSD-a Ljubišu Ćosića. Njega je na prošlim izborima pobijedio Draškovićev partijski saborac Bojo Gašanović, s tim što su njih dvojica vodili bitku za načelnika Istočnog Starog grada.

Izvor Pressa RS tvrdi da će Gašanović ponovo biti adut SDS-a na izborima za najmanju opštinu Istočnog Sarajeva. SNSD još nije odlučio ko će biti kandidat za načelnika te stranke iako se za sada pominje samo ime Bore Maletića.

(www.palelive.com / Press.rs)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare