Raspušten kolektivni centar

0

VLASENICA – Dodjelom ključeva za 12 stanova u novoizgrađenom stambenom objektu, u Vlasenici je danas završena realizacija programa zbrinjavanja porodica iz kolektivnog centra, vrijednog oko 325.000 KM, koji je finansiran sredstvima iz Fonda za povratak resornih entitetskih i ministarstva BiH, te opštine Vlasenica.
Ključeve su na prigodnoj svečanosti korisnicima uručili pomoćnik ministra za izbjegla i raseljena lica Republike Srpske Nenad Đokić i načelnik opštine Vlasenica Mladen Popović, koji su potom zajedno sa budućim stanarima obišli novoizgrađeni objekat.

Đokić je rekao novinarima da je u proteklom periodu sredstvima iz Fonda za povratak izgrađeno 180 stambenih jedinica, a da je u toku izgradnja još jednog objekta na Sokocu koji bi trebalo do kraja godine da bude pokriven.

“Mi ćemo dalje nastaviti sa rješavanjem pitanja raspuštanja kolektivnih centara. Sve objekte koji su ovog tipa mi smo kandidovali za jedan novi projekat, kojim bi trebalo stambeno da zbrinemo oko 645 porodica. Kada to završimo ni jedan objekat tog tipa u Srpskoj neće postojati”, rekao je Đokić.

Popović je rekao novinarima da je ovim ispunjeno obećanje koje je lokalna uprava dala korisnicima nekadašnjeg kolektivnog centra da će njihov stambeni problem da bude riješen.

“Opština je uložila dodatnih 42.000 KM za projekte, revizije i dozvole, kao i za uređenje okolnog prostora”, rekao je Popović.

Zgradu za smještaj 12 porodica iz vlaseničkog kolektivnog centra izgradila je firma “Astra plan” iz Brčkog.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments