Raspisan javni konkurs za dodjelu stipendija

0

VIŠEGRAD – Opština Višegrad je danas raspisala konkurs za dodjelu stipendija studentima viših škola i fakulteta za tekuću školsku godinu.

Nakon završetka konkursa, koji je otvoren 15 dana od dana posljednjeg objavljivanja, studentima viših škola i fakulteta iz Višegrada koji osvoje najveći broj bodova, biće dodijeljena osamdeset jedna stipendija iz opštinskog budžeta za školsku 2012./2013. godinu. Od ove godine stipendija će iznositi 120 KM, a biće isplaćivana 10 mjeseci.

Uslovi za dodjelu stipendija propisani su skupštinskom Odlukom o stipendiranju studenata sa područja opštine Višegrad. Za svakog kandidata biće izvršeno bodovanje na osnovu utvrđeniih kriterijuma. Bodovaće se prosječni uspjeh u toku prethodnog školovanja, upisana godina studija, socijalno-ekonomski i boračko – invalidski status porodica kandidata, a predviđeni su i dodatni kriterijumi.

Sa svakim od studenata, koji dobiju stipendije, načelnik opštine Slaviša Mišković potpisaće pojedinačni ugovor kojim će se regulisati međosobna prava i obaveze. Kompletan tekst konkursa objavljen je na zvaničnoj internet stranici opštine Višegrad www.opstinavisegrad.com , u rubrici „Vijesti“ i „Konkursi“.

Tekst konkursa možete pogledati i pročitati u prilogu ove vijesti.

www.opstinavisegrad.com/Dokumenti/PDF/Stipendije%20-%20konkurs-2.pdf

(www.palelive.com / opstinavisegrad)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare