Rajak: Opština Rudo bez kreditnih zaduženja

0

RUDO – Načelnik opštine Rudo Rato Rajak poručuje da su prioriteti bazirani na strateškim opredjeljenjima razvoja koja se odnose na podsticanje investicionih projekata i zapošljavanje.

„Plan u budućem radu odnosi se i na pokretanje proizvodnje u fabrici `Novi auto-dijelovi`, koja je u vlasništvu Vlade Republike Srpske, te nastavak izgradnje hidroelektrane `Mrsovo`“, ističe Rajak, kome je ovo drugi načelnički mandat.

On za Srnu najavljuje da će se raditi i na pospješivanju razvoja poljoprivrede, sa fokusom na malinarstvu, te na definisanju postojećih potencijala u svrhu turističkog razvoja opštine.

Rajak ističe da opština Rudo već godinama ima stabilan budžet.

„Nismo opterećeni kreditnim zaduženjima, nemamo dugovanja ni prema kome i sve finansijske obaveze izvršavaju se uredno, sa punom likvidnošću“, ističe načelnik opštine Rudo.

On navodi da za infrastrukturne projekte opština Rudo redovno godišnje izdvaja budžetska sredstva.

„Minimalni iznos sredstava je u visini 30 odsto od godišnje naknade od Hidroelektrane `Višegrad` na ime proizvedene električne energije, što prosječno iznosi oko 350.000,00 KM, a taj iznos bude i značajno uvećan, u zavisnosti od ušteđenih sredstava i suficita“, precizira Rajak.

On za Srnu navodi da je u ovoj godini za infrastrukturne projekte investirano oko 720.000,00 KM.

„Višak prihoda u budžetu se uglavnom usmjerava za podsticaje u poljoprivrednoj proizvodnji, kapitalna ulaganja, a ove godine i za nadoknadu štete za uginula grla stoke od bolesti plavog jezika“, napominje Rajak.

On dodaje da „sa određenim ministarstvima u Vladi Republike Srpske postoji dobra saradnja, dok je u nekim samo na formalnom nivou“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare