Radovanović: Grad redovno ispunjava svoje obaveze

0

ISTOČNO SARAJEVO – Grad Istočno Sarajevo u potpunosti i na vrijeme servisira sve obaveze koje ima prema Radiju i televiziji Istočno Sarajevo, izjavio je gradonačelnik Vinko Radovanović.

Radovanović je rekao da odgovore na pitanja o stanju u tom preduzeću treba potražiti unutar te medijske kuće.

“Da li treba ili može li grad više izdavajti pitanje je sa kojim treba izaći pred Skupštinu”, istakao je Radovanović i dodao da on nikada nije rekao da se situacija rješava otpuštanjem radnika.

Radnici RTV IS danas su stupili u jednočasovni štrajk upozorenja kako bi skrenuli pažnju na svoj težak socijalno-ekonomski položaj.

Direktor RTV IS Aleksandar Kostović rekao je Srni da ovo javno preduzeće, čiji je osnivač grad Istočno Sarajevo, od osnivanja ima problema sa finansiranjem i normalnim poslovanjem, istakavši da se do sada sve svodilo na obećanja.

Predsjednik Sindikata RTV IS Slađana Bratić rekla je da se radnicima duguju tri plate, 18 toplih obroka, 20 naknada za prevoz, dok se doprinosi povremeno uplaćuju, što im onemogućava ovjeravanje zdravstvenih knjižica i adekvatnu zdrvastvenu zaštitu.

Ukoliko se u roku od sedam dana od dana odpočinjanja štrajka upozorenja ne dođe do dogovora sa poslodavcem ili do potupunog ispunjena zahtjeva Štrajkačkog odbora, radnici RTV IS stupiće u generalni štrajk.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments