Radnici od Vlade Srpske traže hitno rješenje

0

ISTOČNO SARAJEVO – Izvršni odbor Sindikalne organizacije „Energoinvestove“ Rasklopne opreme /RAOP/ Istočno Sarajevo traži u ime radnika ove fabrike od Vlade Republike Srpske da još jednom razmotri program konsolidacije firme i usaglašeni Aneks protokola, ili da nađe drugo rješenje, jer većinski vlasnik nije ispunio nijedan uslov iz privatizacionog ugovora.Predsjednik Sidnikata RAOP-a Siniša Milošević rekao je jutros novinarima u Istočnom Sarajevu da radnici ne žele više da budu taoci spekulacija koje trpe već šest godina.


„Ukoliko Vlada Srpske ima mogućnosti, zahtijevamo da hitno donese konkretne mjere koje bi konačno dovele do očuvanja radnih mjesta, pokretanja proizvodnje i vraćanja vjere radnicima da oni i njihove porodice mogu živjeti život dostojan čovjeka“, rekao je Milošević.

On kaže da Vlada Srpske na taj način može da sačuva jedino preduzeće u Istočnom Novom Sarajevu, Republici Srpskoj i okruženju koje proizodi elektro-energetsku opremu, kao što su visokonaponski mjerni transformatori, visokonaponska rasklopna oprema, prekidači i postrojenja za srednji napon.

„Radnici RAOP-a nalaze se u teškoj agoniji, koja je posljedica lošeg upravljanja i maćehinskog odnosa većinskog vlasnika, odnosno Branimira Babarogića, direktora `Jugotrejda` iz Beograda, zbog čega smo danas i zauzeli ovakav stav“, dodao je Milošević.

Izvršni odbor sindikata RAOP-a nakon sastanka sa većinom radnika ove fabrike analizirao je situaciju u firmi i obavio razgovore o daljoj borbi za prava i zaštitu njihovih interesa u ovom preduzeću.

V.d. direktora RAOP-a Zoran Kukobat ranije je potvrdio je Srni da je situacija u ovom kolektivu veoma teška zbog nezavidne finasijske situacije, te je pozvao nezadovoljne radnike da se strpe, jer rukovodstvo fabrike ulaže maksimalne napore da kod Vlade Republike Srpske izdjestvuje kreditni aranžman sa Investicionom-razvojnom bankom od 11,7 miliona KM.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare