„Superbus“ poziva djecu na druženje

0

Superbus poziva svu djecu sa teritorije opštine Pale u srijedu (sutra) 17.07.2013. na druženje kod OŠ „Srbija“ od 10.00 do 12.00 časova.

Druženje je organizovano u dvorištu škole. Usljed velike vrućine, aktivnosti će se sprovoditi na prostoru ispred škole u hladu, a ukoliko bude padala kiša radionice će biti otkazane.


Superbus
je mobilno-edukativni program organizacije SOS Dječija sela Bosne i Hercegovine, osnovan 2004. godine. Djelujući kao društveni centar na točkovima, Superbus omogućava kvalitetno provođenje slobodnog vremena djeci širom Bosne i Hercegovine.

NJihov cilj je da doprinesu kvalitetnom razvoju djeteta, unaprjeđenju lokalne zajednice te da promovišu dječija prava, solidarnost i uvažavanje različitosti.

Superbus aktivnosti su kreirane s ciljem unapređenja razvoja djece i mladih na fizičkom, intelektualnom i emocionalnom nivou, korištenjem igre kao osnovnog metoda učenja. Kroz igru djeca spoznaju svijet oko sebe, otkrivaju svoje mogućnosti, stiču iskustva, razvijaju kreativnost i maštu, uče se empatiji i timskom radu, grade samopouzdanje i samopoštovanje. Igra predstavlja temelj za usvajanje motoričkih, socijalnih, emocionalnih i kognitivnih vještina.

Superbus tim osmišljava i organizuje treninge za profesionalce uključene u direktni rad sa djecom – psihologe, pedagoge, učitelje, nastavnike, odgajatelje, socijalne radnike te zainteresovane roditelje, s ciljem pružanja teoretskih znanja i praktičnih vještina potrebnih za osmišljavanje edukativno-kreativnih aktivnosti za djecu i mlade.

Superbus je aktivan tokom cijele godine te se za vrijeme ljetnih mjeseci radionice odvijaju na otvorenom – u parkovima, školskim dvorištima, izviđačkim kampovima, a tokom hladnijih dana posjećuju škole, društvene centre, domove za djecu bez roditeljskog staranja i dječje festivale. Nudeći kreativno-stvaralačke i sportsko-rekreativne sadržaje, Superbus promoviše pravo svakog djeteta na igru, bez obzira na socijalnu, ekonomsku, etničku, starosnu, polnu ili bilo koju drugu pripadnost.

Superbus tim čine: profesorica likovne umjetnosti, profesorica sporta, profesorica pedagogije i diplomirana psihologinja – magistar rodnih studija. Stalni član tima je i njihov šareni kombi.

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare