„Pozdrav proljeću“ na vodopadu Vrelo

0

VLASENICA – Više od 100 članova planinarskih društava i školskih planinarskih sekcija iz Vlasenice, Milića i Zvornika, učestvovalo je u današnjem izletu do vodopada Vrelo kod istoimenog sela u opštini Šekovići.
Izlet, tradicionalno, početkom proljeća, organizuje Planinarsko-ekološko društvo /PED/ „Acer“ iz Vlasenice, rekao je Srni predsjednik „Acera“ Dragan Ilić, dodavši da je današnji izlet organizovan pod motom „Pozdrav proljeću“.

Ilić je objasnio da je vodopad visok oko 30 metara, te da je posebno bogat vodom u ovo doba godine, a nalazi se nekoliko stotina metara nizvodno od izvorišta potoka koji se zove Rijeka, ispod prevoja Stolice.

„Ovo je jedan od najljepših vodopada u našem kraju. Svake godine imamo sve više učesnika, a ove godine ih je najviše, što potvrđuje naša očekivanja da vodopad postaje privlačna planinarska pa i turistička destinacija, jer on to svojom ljepotom zaista i zaslužuje“, rekao je Ilić.

U nastavku današnjeg pohoda dugog više od 15 kilometara učesnici planinarskog karavana posjetili su i crkvu na Rudištima, te spomen-park u Rašića gaju kod Vlasenice.

Osim članova PED „Acer“ u današnjem pohodu učestvovali su i članovi Planinarsko-ekološkog udruženja „Korak“ iz Zvornika, planinarske sekcije Srednjoškolskog centra „Milutin Milanković“ iz Milića, te članovi Biciklističkog kluba „KPL“ iz Vlasenice, koji su do vodopada došli biciklima.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare