„Famos Koran“ kao poslovna zona

0

Prioritet broj 1. u izbornom programu Pokreta za naš grad – Pale je povećanje zaposlenosti kroz otvaranje poslovnih zona, povećanje podsticaja za privredu i poljoprivredu i vraćanje selu.

Na predizbornom skupu koji je danas održan ispred kapije nekadašnjeg paljanskog industrijskog giganta, kandidati Pokreta za naš grad istakli su potrebu vraćanja  vrijednostima koje su zaboravljene.

„Famos Koran“ je prije poslednjeg rata zapošljavao oko 1.500 radnika i svakog mjeseca je u Pale, samo od plata, stizalo oko milion KM. Danas je preostalo pet radnika na čelu sa stečajnim upravnikom. Preduzeće je u stečaju, ali biće napravljena ogromna šteta ako bivši fabrički krug ne bude sačuvan za buduću poslovnu zonu“, izjavio je kandidat Pokreta za načelnika opštine g. Radosav Živković.

„Praksa u nekim lokalnim zajednicama, poput Inđije u Srbiji, je pokazala da otvaranje poslovnih zona stvara dugoročne preduslove za privlačenje investitora i otvaranje novih radnih mjesta. Prednost ove lokacije je što postoje svi neophodni preduslovi: saobraćajna, enrgetska i komunalna infrastruktura“, istakao je Živković.

On je dodao da uz dobar projekat i saradnju sa Vladom Republike Srpske, za relativno kratko vrijeme može započeti realizacija ove ideje.

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare