Sorensen i Davidi posjetili biralište na Koranu

0

Specijalni predstavnik EU u BiH Peter Sorensen i njegov zamjenik Renco Davidi posjetili su danas na Palama biralište u Srednjoškolskom centru na Koranu, pokazujući i na taj način da Delegacija EU čvrsto podržava evropski put BiH.„Kao i uvijek stojimo iza BiH na njenom putu ka EU. Sastavni dio tog puta ka Evropi jeste da BiH još jednom pokaže da može voditi kvalitetan odgovarajući izborni proces, kao što je to danas slučaj sa lokalnim izborima“, rekao je Sorensen novinarima.


Prema njegovim riječima, za sve predstavnike EU, kao i međunarodne zajednice u BiH, koji danas posmatraju lokalne izbore, ovakve posjete izbornim mjestima predstavljaju uobičajeni posao.

„Očekujemo da ćemo kada se ovaj proces završi, mada ne možemo predviđati njegov ishod, biti u stanju da kažemo da je proces bio dobar i da je vođen na odgovarajući način“, poručio je Sorensen.

On nije želio da komentariše praksu slabog odziva birača na dosadašnjim izborima u BiH, ali je kratko rekao da je slična situacija i u mjestu iz kojeg on dolazi, tako da to, na neki način, doživljava kao univerzalnu stvar.

Na biračkom spisku u opštini Pale nalazi se 19.544 birača sa pravom glasa, koji građansku dužnost mogu da obave na 38 redovnih biračkih mjesta, na jednom mjestu za glasanje u odsustvu, a angažovana su i dva mobilna tima.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare