Protiv 28 lica podnesen 21 izvještaj

0

Pripadnici Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo, od januara do septembra, podnijeli su nadležnim tužilaštvima 21 izvještaj o šumskim krađama protiv 28 lica, od kojih je sedam povratnika u vršenju ovih krivičnih djela.


U akciji “Šuma 2013”, koja se tokom cijele godine provodi u saradnji sa predstavnicima lokalnih šumskih gazdinstava, oduzeto je 128,69 metara kubnih drvnih sortimenata na licu mjesta, dok će se za određenu količinu naknadno dostaviti premjeri.

Tokom akcije poseban akcenat stavljen je na područje opština Pale i Istočni Stari Grad zbog najizraženije problematike šumskih krađa, nepravilnog transporta oble i rezane građe, kao i činjenice da na ovim područjima postoji najveći broj postrojenja za primarnu preradu drveta koja nisu prijavljena, saopšteno je iz CJB Istočno Sarajevo.

Pripadnici Centra i Republičke šumarske inspekcije tokom ovog perioda izvršili su vanrednu inspekcijsku kontrolu u 43 postrojenja za primarnu preradu drveta i kod 10 objekata registrovali nepravilnosti.

Nakon pečaćenja ovih objekata naknadnom inspekcijskom kontrolom kod šest objekata uočena je povreda pečata i protiv odgovornih lica podneseni su izvještaji nadležnom tužilaštvu.

CJB Istočno Sarajevo saopštio je da će i u narednom periodu nastaviti sa preduzimanjem određenih aktivnosti i akcija, u saradnji sa predstavnicima šumskih gazdinstava i inspekcijskih službi s ciljem postizanja što boljih rezultata i sprečavanja svih vrsta nezakonitosti koje se odnose na nelegalan promet drvnih sortimenata.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments