Promovisane „Pesme“ Milane Stupić

0

RUDO – U Rudom je, u okviru manifestacije „Vidakovićevi dani“, održana promocija knjige „Pesme“, čiji je autor Milana Stupić.
Recenzent knjige Dragan Paponjak rekao je novinarima da je ova zbirka pjesama, prvenac Stupićeve, knjiga duhovnog nespokojstva.

„Pjesnikinja se ne miri sa ljudskom otuđenošću, prosječnošću, sebičnošću i pohlepom intelektualaca, u kome oni gube svoje duše, pa o njima ironično pjeva“, ističe Paponjak.

On je istakao da ova poezija na poseban način govori o odnosu Stupićeve prema životu i stvarnosti i da je taj odnos prizma proživljenog.

„U muci i zadovoljstvu stvaralačkog procesa, intuitivne moći i nemoći, pjesnikinja smisao nalazi u uzletu – imperativu stvaranja, odnosno u pjesmi i ljepoti. A ljepota je u njenoj iskrenoj i blagodatnoj riječi. Riječ odmjerena, izbrušena, milozvučna i višeznačna“, naglašava Paponjak.

Autor knjige Milana Stupić kaže da je knjiga podjeljena u pet ciklusa „Čovek“, „LJubav“, „San ili smrt“, „Pesma“ i „Povratak“.

„Drago mi je da je moja knjiga ugledala svijetlost dana i očekujem da će se dopasti svima koje je budu čitali“, istakla je Stupićeva.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare