Promovisana zbirka poezije Zdravka Miovčića

0

ISTOČNO SARAJEVO – Zbirka poezije Zdravka Miovčića „Šta zatreperi i nestane“ promovisana je večeras u prostorijama Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva u Istočnom Sarajevu, koji je izdavač ovog djela.
Direktor Zavoda Rade Ristović rekao je tokom promocije da će Zavod uvijek imati otvorena vrata za lijepu književnost, ističući kao primjer konkurs za najbolji neobjavljeni roman „Zlatna sova“.

Autor zbirke poezije Miovčić rekao je da je „Šta zatreperi i nestane“ njegova druga knjiga poezije poslije „Zašto ti nisam pisao“, koja je izašla prije dvije godine.

„Osim nekoliko stručnih knjiga okušao sam se i poeziji. Ove dvije zbirke poezije predstavljaju dio mog bića koji se na taj način ispunjava“, rekao je Miovčić.

Recenzent Ranko Popović rekao je da je Miovčić pjesnik čije ime nije poznato široj književnoj javnosti, jer je dosta kasno počeo sa objavljivanjem poezije.

„Knjiga `Što zatreperi i nestane` njegova je druga zbirka u kojoj se dokazuje kao dovršen, autentičan pjesnik, koji ima samosvojan izraz i prepoznaje na srpskoj pjesničkoj sceni kao autor posebnog pjesničkog senzibiliteta. On liriku shvata kao zbirku fluidnih, teško objašnjivih trenutaka koji se u jednom trenutku sliju u pjesmu“, rekao je Popović.

On je naglasio da je Miovčić majstor kratke forme, lirske minijature, a ponekad su to soneti u koje je skoncentrisana rijetka jezička imaginacija.

„Ova zbirka pokazuje odlike svojevrsnog lirskog dnevnika vođenog s izuzetnim smislom za artikulisanje najtananijih treptaja duha“, zaključio je Popović.

Zbirka poezije „Što zatreperi i nestane“ Zdravka Miovčića u prodaji je u svim knjižarama Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare