Promovisana knjiga „Neviđena Srbija“ Vlade Arsića

0

VIŠEGRAD – U Višegradu je promovisana knjiga „Neviđena Srbija“ autora Vlade Arsića.
Arsić kaže da ova knjiga predstavlja zbirku najnevjerovatnijih priča iz istorije Srbije, koje su se desile, ali su vremenom zaboravljene.

„Knjiga je pisana više od 15 godina kada sam, tragajući za pričama za svoje romane, nailazio na nevjerovatne podatke koja sam bilježio sa strane, bez neke pomisli da se to ukoriči, ali sam tad shvatio da je te građe toliko da može da se napravi zbirka koja ima oko 90 priča, anegdota i nevjerovatnih događaja“, naveo je Arsić.

Navodeći interesantne događaje iz svoje knjige, Arsić je rekao da u Srbiji postoji grad koji više od 50 godina ima zgradu željeznice, a da kroz njega nikad nije prošla pruga, kao i da postoji vjerovanje da je pruga Valjevo – Loznica ukleta, jer su tri puta započinjali radovi na njoj, ali su svaki put odloženi zbog ratova.

Arsić je zabilježio priču da je kompozitor Ludvig van Betoven u više navrata noću dolazio u selo Golubince u Sremu zbog žene koju je volio, ali su njeni roditelji smatrali da on nije prilika za nju i udali je za austrijskog oficira koji je dobio prekomandu u Vojvodini.

On je dodao da je 1820. godine devetogodišnji kompozitor Franc List u Srbiji imao svoj prvi nastup u životu, svirajući na klaviru.

Vlada Arsić radio je kao reporter, novinar i urednik u dnevnim novinama, te „Ilustrovanoj politici“, „Politikinom zabavniku“, „Reviji SAT plus“ i „Nacionalnoj reviji Srbija“, a autor je i prvi urednik televizijske emisije „Od zlata jabuka“.

Knjiga je promovisana u Spomen-učionici Ive Andrića u Višegradu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare