Промовисана 134 дипломца Филозофског факултета на Палама

0

На Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву данас је промовисано 134 дипломираних студената првог и другог циклуса студија ове високошколске установе.

Декан Филозофског факултета Пале Владан Бартула рекао је да је данас промовисано 115 дипломираних студената првог и 19 другог циклуса студија, те да имају чиме да се похвале с обзиром да су највећа организациона јединица у оквиру Универзитета у Источном Сарајеву.

Он је навео да данашњом рекапитулацијом постигнутих резултата желе да покажу какав је значај Факултета за Универзитет у Источном Сарајеву, за град и Републику Српску, али и за регион у научном, образовном и културолошком смислу.

Студент генерације на студијском програму енглески језик и књижевност са просјеком 10,00 Ненад Маринковић из Новог Града изјавио је да су искуства током студирања била позитивна, те да је уписао мастер студије јер жели да се бави академском каријером.

Ректор Универзитета у Источном Сарајеву Милан Кулић рекао је да Филозофски факултет школује кадар важан за Републику Српску и српски народ, додајући да мисли на националну групу студијских програма на којима се изучавају српски језик, књижевност, историја.

Кулић је изразио наду да ће студенти који заврше Филозофски факултет и остале факултете у оквиру Универзитета у Источном Сарајеву врло брзо добити посао након школовања, додајући да је обавеза свих да задрже младе људе.

Филозофски факултет Пале данас је уручио повеље и признања институцијама и појединцима који су заслужни за промоцију и подршку овом факултету.

Промоција дипломаца одржана је у оквиру обиљежавања „Дана Филозофског факултета“, која ће трајати до уторка, 21. маја, када ће ова високообразовна установа прославити крсну славу – Светог Јована Богослова.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare