Profesor engleskog jezika izrađuje novogodišnje ukrase

0
199
Profesor engleskog jezika izrađuje novogodišnje ukrase

ČAJNIČE – Milica Dragičević – Kajević iz Čajniča, profesor engleskog jezika i književnosti, postala je majstor za izradu novogodišnjih ukrasa. Milica je diplomirala 2011, ali godinama bezuspješno traži posao u struci, pa je, u međuvremenu, počela da se bavi izradom ukrasa.

“Ručnim radom bavim se odavno, a novogodišnje ukrase počela sam da pravim prošle godine – to me odmara i pričinjava mi zadovoljstvo, a povremeno donese i korist”, objašnjava ona.

Milica izrađuje različite predmete – šije ženske torbe, školske “rančeve”, pravi ukrasne prstenove za salvete…

Pred Novu godinu pravi novogodišnje dekoracije, kao što su vjenčići za vrata, zatim stone dekoracije sa ukrasnim svijećama i božićne pšenice.

Milica ideje pronalazi svuda, u svakodnevnom životu i na internetu.

“Što se materijala tiče, nešto recikliram, nešto kupujem. Izrada ukrasa nije komplikovana, samo treba dobra priprema” – objašnjava ona za Srnu.

Milica pravi svoju prvu izložbu novogodišnjih ukrasa, a prije nekoliko godina izlagala je torbe na Sajmu turizma u Višegradu.

Osim novogodišnjih ukrasa, bavi se i šivenjem torbi, jastučića, ranaca…

“Trudim se da svoju kreativnost usmjerim na nešto korisno. Javljaju se zainteresovani, pa sam ozbiljnije pristupila svemu tome” – kaže Milica Dragičević – Kajević, koja ima stranicu na fejsbuku “Unikatne torbe za sve prilike”.

(www.palelive.com / Srna)

Postavi komentar

Komentarišite prvi!

avatar