Pripreme za suštinsku reorganizaciju

0

Stečajni upravnik Građevinsko-industrijskog kombinata „Hidrogradnja“ Pale Radomir Jokić rekao je Srni da su u toku pripremne radnje za suštinsku reorganizaciju ove firme koja podrazumijeva i promjene osnivačke strukture.


„Potrebno je uraditi suštinsku reorganizaciju kako bi se uključili i novi investitori i svježa sredstva“, rekao je Jokić i dodao da su sredstva za rad već amortizovana i od dugog nerada umanjena je njihova vrijednost.

Jokić je naglasio da je firmu napustio i veliki broj najkvalifikovanijih radnika, tako ako ne bude suštinske reorganizacije onda će se firma ponovo naći u teškoćama.

„Uslov za reorganizaciju je rješavanje spora po tužbi radnika povjerioca u vezi sa mojim priznanjem prava na izručenje obveznica u vrijednosti od 5.000.900 dolara u korist Republike Srpske“, rekao je on, dodavši da je ročište u ovom predmetu zakazano za septembar, te da očekuje da će i ovaj spor u najkraćem roku biti riješen.

On je pojasnio da je kao stečajni upravnik priznao ovo pravo Vladi Srpske, a jedan radnik želi da ospori to priznanje. „Ja sam se na zakonit način izjasnio, jer po Zakonu o početnom bilansu stanja ta sredstva upravo pripadaju Vladi Republike Srpske“, rekao je Jokić.

On je naglasio da koncept reorganizacije nije moguće raditi prije nego što se ne bude tačno znalo čime raspolaže stečajni dužnik, šta je njegova imovina i kolike su njegove obaveze.

Jokić je rekao da se nakon izrade koncepta reorganizacije, raspisuje javni poziv za iskazivanje interesa investitora za učešće u reorganizacije, a na osnovu toga se pravi stečajni plan prema kojem se provodi reorganizacija.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare