Prikupljeno 39 doza krvi za Bolnicu Istočno Sarajevo

0

HAN PIJESAK – Crveni krst opštine Han Pijesak organizovao je akciju dobrovoljnog davanja krvi u kojoj je prikupljeno 39 doza za potrebe Bolnice u Istočnom Sarajevu.


Sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta Slađana Malović rekla je Srni da je riječ o prvoj akciji u ovoj godini, za koju se prijavilo gotovo 50 davalaca.

Ona je pojasnila da nisu svi prijavljeni mogli da daruju krv.

„U akciji su učestvovali višestruki davaoci krvi, građani, nekoliko učenika završnih razreda srednje škole, ali i članovi Euforovog LOT tima iz Višegrada“, navela je Malovićeva.

U Eufor LOT timu Višegrad /Slovački kontingent/ kažu da su više od polovine članova dobrovoljni davaoci krvi, među kojima su neki u Slovačkoj darovali krv više od 70 puta.

Doktor Mirna Milošević Ašonja iz Službe za transfuziju krvi u Bolnici Istočno Sarajevo kaže da je zadovoljna odzivom dobrovoljnih davalaca u mjestu koje ima 4.000 stanovnika.

„Meni je kao ljekaru drago da su moji sugrađani toliko spremni da pomognu drugima. Pola sata učešća u akciji nekome može da spasi život i to je izuzetan ljudski gest“, poručila je Ašonja.

Pedesetosmogodišnji Milomir Kikić krv daruje u ovakvim akcijama peti put, ali je to činio i ranije.

„Počeo sam kao vojnik u Jugoslovenskoj narodnoj armiji, da bih dobio slobodne dane, a danas to činim kada je nekome pomoć potrebna“, istakao je Kikić.

Višestruki davaoci krvi u akciji u Han Pijesku su Draga Obradović koje je do sada darovala krv 16 puta, Zoran Dostanić 15 i Predrag Bakmaz 14 puta.

Današnju akciju u Domu zdravlja „Dr Milenko Narančić“ organizovao je Crveni krst opštine Han Pijesak u okviru programa obilježavanja Nedjelje crvenog krsta.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare