Prikupljene 44 doze krvi

0

VLASENICA – U Vlasenici je danas organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi kojoj se odazvalo 70 davalaca, među kojima i učenika srednjoškolskog centra, a prikupljene su 44 doze ove dragocjene tečnosti.

Akciju je organizovao vlasenički Crveni krst u saradnji sa Domom zdravlja i učenicima Srednjoškolskog centra „Milorad Vlačić“ u Vlasenici, te Zavodom za transfuziju krvi Zvornik.

Sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta Milica Kraljević izjavila je novinarima da je ovo tradicionalna akcija i da je veoma značajna jer se svake godine odazove veliki broj građana.

Ona je zahvalila svima koji su pomogli da se realizuje ova humanitarna akcija i pozvala dobrovoljne davaoce da se pridruže narednoj akciji Crvenog krsta koja će biti organizovana na jesen.

Profesor matematike Dalibor Vidović izjavio je novinarima da je sa dobrovoljnim davanjem krvi počeo 2001. godine u vrijeme studentskih dana i da je do sada 27 puta dao krv.

„Kao studentu motivacija su mi bili slobodni dani, a sada svi znamo koliko je krv dragocjena i prijeko potrebna. Poručujem svima, ko je zdrav i ko može, da učini isto kao i većina ovih ljudi ovdje. Drago mi je da vidim danas mnogo srednjoškolaca“, rekao je Vidović.

Šef Službe za transfuziju krvi Bolnice Zvornik Vladimir Dražić rekao je novinarima da su se današnjoj akciji odazvali mnogobrojni građani i učenici.

„Ovom akcijom završavamo škole u regiji, tako da će zalihe krvi biti na dobrom nivou u narednom periodu“, naveo je Dražić.

Aktiv vlaseničkog Crvenog krsta ima 150 registrovanih članova koji mogu da daju krv, a u toku prošle godine organizovane su dvije akcije u kojima je prikupljeno 77 doza ove dragocjene tečnosti.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare