Prijem za učesnike EJOF-a sa područja grada Istočno Sarajevo

0

Načelnik opštine Pale Boško Jugović organizovao je danas prijem za učesnike predstojećeg Evropskog omladinskog olimpijskog festivala /EJOF 2019/ sa područja grada Istočno Sarajevo i trenere biatlon reprezentacije BiH Gorana Mumovića i Bojana Minića.

Trener biatlon reprezentacije BiH na predstojećem EJOF-u Goran Mumović kaže da mu podrška načelnika opštine Pale mnogo znači i da su dobili reprezentativan centar na Dvorištima gdje će biti održavan dio takmičenja, što predstavlja veliki impuls za dalji razvoj biatlona i smučarskog trčanja na Palama i u široj regiji.

On je rekao da su se članovi biatlon reprezentacije BiH nedavno vratili sa Svjetskog juniorskog takmičenja u Slovačkoj gdje su mogli da vide šta ih očekuje na Dvorištima i Jahorini, dodajući da će konkurencija biti mnogo teška.

„U reprezentaciji BiH takmičiće se u muškoj konkurenciji 89 takmičara, a u ženskoj 80 godišta 2001. i 2002. u disciplinama nordijsko skijanje i biatlon“, izjavio je Mumović.

Jugović je rekao novinarima da su u ovoj opštini zadovljni što nordijsko takmičenje ima kontinuitet i dobru tradiciju na Palama s obzirom na to da je mnogo olimpijaca sa ovog područja učestvovalo na prethodnim olimpijskim igrama.

„Gledajuće ove mlade takmičare, njih 12 sa područja grada Istočno Sarajevo koji nastupaju za reprezentaciju BiH na predstojećim igrama, možemo biti ubijeđeni da Pale imaju budućnost kada je riječ o ovom sportu“, istakao je Jugović.

On je naveo da je za opštinu Pale važno da, dobijanjem infrastrukturnih objekata kroz pripremu za EJOF takmičenja, ima mogućnost da ovaj sport razvija i u budućnosti.

Prema njegovim riječima, Vlada Republike Srpske uložila je 2.500.000 KM u infrastrukturu na području Jahorine, Dvorišta i u dvorani „Peki“ gdje će se održavati takmičenja u karlingu.

Jugović je učesnicima EJOF-a poželio mnogo uspjeha, dobre rezultate i druženje na igrama.

Učesnik EJOF-a u disciplini biatlon Aleksa Vuković kaže da mu je drago što se ovako važna manifestacija dešava u njegovom gradu, da odlično poznaje teren na kojem će se održavati takmičenja, te da će dati svoj maksimum.

Takmičar u disciplini alpsko skijanje iz reprezentacije BiH Nina Petrović rekla je da će takmičenje biti na Jahorini koja joj je poznata jer godinama tu trenira i da je EJOF za nju veliko i novo iskustvo.

EJOF 2019 biće održan od 9. do 16. februara u Istočnom Sarajevu i Sarajevu, a svečano otvaranje biće upriličeno na stadionu „Asim Ferhatović Hase“ u Sarajevu.

Na EJOF-u učestvuju sportisti iz 46 zemalja, a prijavljeno je 1.086 takmičara i 750 članova delegacija nacionalnih olimpijskih komiteta.

(www.palelive.com / Srna / Foto: M.S.)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare