Prijem za najuspješnije učenike

0

SOKOLAC – Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica organizovao je danas prijem za 13 najuspješnijih učenika Osnovne škole „Sokolac“ i Srednjoškolskog centra „Vasilije Ostroški“, ističući da je ponosan što je danas u prilici da sjedi sa njima i da ih pozdravi.

Bjelica je rekao da među njima ima mnogo onih koji su mimo uspjeha u školi uspješni i u vannastavnim aktivnostima, posebno u sportu, koji su „navikli“ svoje roditelje i sugrađane na nagrade i priznanja.

„Moja želja je da se svi vi koji odete na različite univerzitete na dalje školovanje vratite u naš Sokolac sa diplomama i titulama, te da svojim radom unaprijedite i poboljšate svoj, ali i živote svojih porodica i prijatelja“, izjavio je Bjelica čestitajući im uspjeh.

Direktor Srednjoškolskog centra „Vasilije Ostroški“ Miroslav Maksimović podsjetio je da svršeni osnovci na Sokocu mogu upisati Gimnaziju opšteg smjera i gimanziju informatičkog smjera, ekonomsku-tehničku ili šumarsku-tehničku školu.

Direktor Osnovne škole Sokolac Đorđe Rajić naveo je da je devete razrede u ovoj školskoj godini završilo 98 učenika, od kojih je 31 odličan, među kojima je 12 „vukovaca“.

„Da biste bili konkurentni i nakon formalnog obrazovanja, da bi napredovali i razvijali sve potencijale koje imate, morate da shvatite da je cijeli život rad na konstantnom usavršavanju, ne samo u profesionalnim kompetencijama koje birate, nego i u životnim i razvijanju svojih sposobnosti“, poručio je Rajić.

Učenik generacije u Srednjoškolskom centru „Vasilije Ostroški“ Anamarija Kanostrevac rekla je novinarima da je ponosna što je đak generacije škole koja ima višedecenijsku tradiciju, svjesna da je to najveća nagrada koju može da dobije kao učenik.

Ona planira da svoje obrazovanje nastavi na Medicinskom fakultetu u Foči jer osjeća, kako kaže, neku dužnost prema opštini, gradu i državi da tu ostane i da se usavršava kako bi u budućnosti doprinijela razvoju ove zajednice.

Učenik generacije Osnovne škole Sokolac Milica Bajagić godinama se trudila i postigla svoj cilj da bude đak generacije i opredijelila se za upis u sokolačku gimnaziju računarsko-informatičkog smjera, što je prvi putokaz u njeno dalje obrazovanje i usavršavanje.

Najuspješnijim učenicima, uz novčane nagrade, uručena je i poklon knjiga sokolačkog novinarka i pjesnika Bojane Marković „Iščašeno pero“, koja je nedavna izašla iz štampe.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare