Prijem za članove Udruženja „Četiri i više“

0

VIŠEGRAD – Načelnik opštine Višegrad Slaviša Mišković organizovao je danas prijem za članove Udruženja porodica „Četiri i više“, kojima je uručio novčanu pomoć.

„Prošle i ove godine predviđena su sredstva u opštinskom budžetu za ovo udruženje, ali s obzirom na `bijelu kugu` koja vlada na ovim prostorima, a posebno u istočnom dijelu Republike Srpske, potrebno je ovaj problem delegirati i na republički nivo“, rekao je Mišković na prijemu, koji je organizovan povodom Dana Republike Srpske.

Predsjednik Udruženja „Četiri i više“ Blagoje Andrić rekao je da ovo udruženje okuplja 60 porodica sa ukupno 360 članova.

„Rukovodstvo udruženja se brine da se pomogne najugroženijim porodicama, a strateški cilj nam je da se zajedno sa republičkom organizacijom porodica sa četvoro i više djece izborimo da ova djeca primaju dječiji doplatak, stipendije i da im se pronađe posao“, rekao je Andrić.

On se založio da se osnuje i fond u kome bi se na dobrovoljnoj bazi prikupljala sredstva za porodice sa četvoro i više djece koje se nalaze u stanju socijalne potrebe.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare