Prijem i pokloni za učenike generacije srednjih i osnovnih škola

0

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva LJubiša Ćosić organizovao je danas prijem za učenike generacije osnovnih škola, kao i četiri srednje škole sa područja grada kojima je uručio prigodne poklone.

Ćosić je istakao da je pred učenicima važan životni period, pun promjena i da prelaz nije lagan, ali da moraju da budu dobri ljudi i da i dalje uče, saopšteno je iz Gradske uprave.

„Znanje koje imate trebalo bi da prenesete i drugima“, rekao je Ćosić i dodao da jedino znanje niko ne može da oduzme, te da je najveće bogatstvo pomagati drugima.

Prema njegovim riječima, važno je da se učenici čuvaju loših stvari i da ostanu odgovorni prema sebi i društvenoj zajednici.

Ćosić je rekao da je Gradska uprava Istočno Sarajevo uvijek spremna da im pruži pomoć i podršku.

„Volio bih da školovanje nastavite u Istočnom Sarajevu, ali razumijem i ako imate drugačiju namjeru“, naveo je Ćosić i izrazio nadu da će se đaci nakon završetka studija vratiti u još razvijeniju lokalnu zajednicu.

Ćosić je napomenuo da će učenici generacije, nakon upisivanja fakulteta, automatski dobiti i gradsku stipendiju.

Učenici i profesori zahvalili su gradonačelniku na prijemu i dobrodošlici, kao i na dosadašnjoj podršci i razumijevanju Gradske uprave.

Dimitrije Nikolić, učenik je generacije u Osnovno školi /OŠ/ „Srbija“ na Palama, kao i u Školi za osnovno muzičko obrazovanje Istočno Novo Sarajevo, odsjek za gitaru.

Učenica generacije u OŠ „Aleksa Šantić“ u Vojkovićima u opštini Istočna Ilidža je Anastasija Šehovac, u OŠ „Sokolac“ Nikolina Borovčanin, a u OŠ „Sveti Sava“ u Istočnom Novom Sarajevu Damjan Bošković.

Đak generacije u OŠ „Jovan Dučić“ u Kasindolu u Istočnoj Ilidži je Anka Vujadin, a u OŠ „Trnovo“ Sanja Golijanin.

U OŠ „Pale“ učenik generacije je Đorđe Knežević, a u OŠ „Mokro“ Stefan Pekić. Jovan Sladoje je đak generacije u OŠ „Petar Petrović NJegoš“ u Istočnoj Ilidži.

Učenik generacije Srednjoškolskog centra „Istočna Ilidža“ je Mihajlo Golijanin, učenice generacije u Srednjoj školi „28. juni“ u Istočnom Novom Sarajevu su Teodora Marković i Marija Močević.

Učenik generacije u Srednjoškolskom centru „Pale“ je Aleksa Vukadin, a Anastasija Simić u Srednjoškolskom centru „Vasilije Ostroški“ na Sokocu.

(www.palelive.com/Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare