Prihvaćena ostavka direktora RTVIS

0

ISTOČNO SARAJEVO – Skupština grada Istočno Sarajevo prihvatila je na današnjoj sjednici neopozivu ostavku direktora Radio-televizije Istočno Sarajevo /RTVIS/ Aleksandra Kostovića, a za vršioca dužnosti direktora imenovan je Branislav Ilić.
Kostović je istakao da je ostavku podnio iz moralnih razloga.

„Finansijska situacija na RTVIS je već dugo veoma teška, ja sam dao sve od sebe da se ovaj problem riješi i ne mogu više od ovoga“, rekao je Kostović i dodao da su radnici već dva mjeseca u štrajku, a izlaza još nema.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Samardžija izjavio je novinarima nakon sjednice Skupštine da je razgovarao sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom koji mu je rekao da želi da se uključi u rješavanje problema u RTVIS, kao i Vlada Srpske.


„Kao rezultat ovih aktivnosti, Narodna skupština Republike Srpske je donijela zaključak na osnovu koga obavezuje resorno ministarstvo, odnosno Vladu Srpske, da u sklopu rješavanja novog načina finansiranja medija u Republici Srpskoj iznađe način za finansijsku konsolidaciju ove medijske kuće“, rekao je Samardžija.

On je naglasio da je juče poslao pismo adresirano na Vladu Srpske i resorno ministarstvo u kome traži hitan sastanak kako bi svi dali svoj doprinos s ciljem rješavanja ovog problema.

Samardžija je ponovio da je jedno od rješenja u RTVIS, s obzirom na nagomilane obaveze, pokretanje radnog stečaja.

On je naglasio da očekuje od Sindikata RTVIS da da podršku vršiocu dužnosti direktora, kao i da predloži nove inicijative kako bi se problem riješio.

Samardžija je naglasio da grad redovno izmiruje svoje obaveze prema ovoj medijskoj kući.

Odbornici su danas raspravljali i o informaciji o stanju privrede u gradu i konstatovali da je ono veoma teško. „Ogromni su gubici i privrednici se suočavaju sa nepremostivim problemima i određenim sistemskim rješenjima koja nisu povoljna za njih“, rekao je on.

Samardžija je rekao da podržava aktivnosti i izjave predsjednika Dodika i predsjednika Vlade Republike Sršske Željke Cvijanović da će se sredstva vezana za finansiranje i pomoć privredi preko Investiciono-razvojne banke u naredom periodu u prioritetu usmjeravati u istočni dio Republike Srpske.

Prema njegovim riječima, u tom smislu i grad će uzeti učešće i dati svoj doprinos u rješavanju problema, a vrlo brzo očekuje i sastanak u Vladi Srpske kada će istaći prioritete i zamoliti da pod istim uslovima u prioritetu posao dobijaju preduzeća iz istočnog dijela Republike Srpske.

Odbornik SNSD-a Željko Stojanović rekao je da vlast grada Istočno Sarajevo želi stečaj za RTVIS, a SNSD se bori da do toga ne dođe.

Stojanović je naglasio da je u rješavanje problema RTVIS uključen i predsjednik Dodik i Vlada Srpske.

„Dalji postupci su jasni jer je Narodna skupština Republike Srpske donijela zaključak da Vlada Srpske u narednom periodu iznađe način za preuzimanje i finansijsku stabilizaciju ove medijske kuće“, rekao je Stojanović.

On je podsjetio da RTVIS već duže vrijeme posluje sa gubitkom, grad nije reagovao, a Nadzorni odbor se nije ni sastajao i gomilali su se gubici.


Gubici RTVIS dostigli su cifru od 2,5 miliona KM.

Odbornici su na današnjoj sjednici za novog direktora Turističke organizacije grada Istočno Sarajevo imenovali Branku Spasojević.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare