Pričinjena velika šteta na voću

0

ISTOČNO SARAJEVO – U svim opštinama u nadležnosti područnog odjeljenja Civilne zaštite Sokolac mokar i težak snijeg pričinio je veliku štetu na voću, saopšteno je iz Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske.

Snijeg je izazvao manje probleme u snabdijevanju električnom energijom na Sokocu, Palama i Istočnom Novom Sarajevu, dok u Han Pijesku nema vode.

Snijeg od juče padao i na području opština Mrkonić Grad, Ribnik, Istočni Drvar. Visina snježnog pokrivača u Mrkonjić Gradu je osam centimetara, Ribniku pet, Istočnom Drvaru 10 i Driniću i Šipovu tri centimetra.

Na područiju Hercegovine noćas je počela da pada kiša, koja i dalje pada umjerenim intenzitetom.

U toku jučerašnjeg dana, u popodnevnim časovima, na obroncima planine Borja, opština Teslić, došlo je do slabijih snježnih padavina, a trenutna visina snježnog pokrivača iznosi oko dva centimetra.

U većini opština na području bijeljinske regije trenutno pada sitna kiša i snijeg koji se ne zadržava. Snabdijevanje električnom energijom i vodom uredno, kao i PTT saobraćaj. Vodostaji lokalnih rječica su u blagom porastu.

Na području Banjaluke pada slaba do umjerina kiša, dok na području Doboja trenutno nema padavina, a jučerašnja kiša nije bitno uticala na porast vodostaja rijeka.

Temperatura u 7.00 časova: Trebinje 11 stepeni sa 45 litara padavina po metru kvadratnom, Bileća osam stepeni sa 28 litara po metru kvadratnom, Nevesinje četiri stepena i 39 litara, Gacko četiri stepena sa padavinama od 30 litara, Čemerno nula stepeni sa 39 litara padavina po metru kvadratnom i Berkovići šest stepeni sa 39 litara padavina po metru kvadratnom.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments