Pri kraju zalihe hrane u narodnoj kuhinji

0

VLASENICA- Narodna kuhinja vlaseničke Opštinske organizacije Crvenog krsta ima zalihe hrane dovoljne za još petnaestak dana rada, nakon čega je moguće i zatvaranje kuhinje jer nema najava novih donacija kojima bi se obnovile zalihe, rekao je danas Srni sekretar vlaseničkog Crvenog krsta Branko Bajić.

Bajić kaže da su posljednju donaciju u prehrambenim artiklima dobili početkom godine od švajcarskog Crvenog krsta i vlaseničkog „Merhameta“.

„Trenutno smo zaista u krizi. Nekih novih najava pomoći nema. Gdje god sam se obraćao, loše su prognoze, tako da se bojim da ćemo doći u situaciju da ne znamo šta da radimo“, rekao je Bajić.

U Crvenom krstu Vlasenica kažu da je u proteklih 11 godina u Narodnoj kuhinji pripremljeno više od 120.000 obroka, a dnevni obrok u kuhinji svakodnevno, u prosjeku, dobija pedesetak najsiromašnijih Vlaseničana.

Načelnik opštine Vlasenica Dragoslav Todorović rekao je da su vlasti uvijek podržavale rad Narodne kuhinje, te da će to činiti i ubuduće, u skladu sa finansijskim mogućnostima.

Todorović je rekao da nije informisan o trenutnoj situaciji u ovoj ustanovi, te najavio da će o tome razgovarati sa nadležnima u opštinskom Crvenom krstu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare