Prezentovano urbanističko-arhitektonsko rješenje

0

ANDRIĆGRAD – U Andrićevom institutu u Andrićgradu prezentovana je ideja urabnističko–arhitektonskog rješenja etno-sela, koje će se graditi na Ravnoj Romaniji, i prvog objekta smještajnog karaktera, na površini 40 puta 20 metara kvadratnih.

Idejni tvorac etno-sela na Ravnoj Romaniji Emir Kusturica rekao je da je glavni cilj ovog projekta očuvanje tradicije, kulture i običaja ovog prostora.

„Ovim projektom želimo da oživimo puteve i staze ovih prostora i iz zaborava otrgnemo planinsku i dinarsku kuću, odnosno da oživimo put od Višegrada ka zapadu i napravimo jedan kompleks koji bi moga da bude na usluzi ne samo turistima, nego i lokalnom stanovništvu“, istakao je Kusturica, nakon sastanka sa projektantima opštine Sokolac.

Glavni inženjer za izgradnju etno-sela na Ravnoj Romaniji Radomir Stojić rekao je da je na sastanku razrađeno idejno rješenje centralnog objekta u etno-selu.

„Na prijedlog Kusturice biće izvršene neke izmjene u projektu, konkretno na krovu objekta. Nakon izmjene projektne dokumentacije, krenućemo sa radovima na izgradnji, a to možemo očekivati u narednih nekoliko dana“, rekao je Stojić.

U saopštenju iz Infromativne službe opštine Sokolac navodi se da su kao podloga za buduću izgradnju etno-sela na Ravnoj Romaniji do sada urađeni zemljani radovi, nasipanje terena, izgradnja internih saobraćajnica, kao i idejni projekat javne rasvjete i napajanja etno-sela električnom energijom.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare