Pretučeni maloljetnik treba da identifikuje počinioce

0

Novoimenovani načelnik Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo Radenko Vasiljević rekao je da je pitanje trenutka kada će biti rasvijetljeno krivično djelo premlaćivanja maloljetnika od strane policije.

„Pitanje je trenutka kada će žrtva biti sposobna i spremna da razgovara sa predstavnicima Centra i izvrši identifikaciju onih koji su počinili taj zločin“, dodao je Vasiljević, koji nije mogao dati više detalja o ovom slučaju.

On je napomenuo da je sila „moćno sredstvo za vladanje kriminalcima i kriminalom“, ali je obećao da će se ona na prostoru CJB Istočno Sarajevo koristiti selektivno i isključivo u skladu sa zakonom.

„Svi koji su u prethodnom periodu ili u narednom periodu budu činili to na nezakonit način moraće se suočiti sa istragama“, poručio je Vasiljević i dodao da je zbog toga i uspostavljena dobra saradnja sa Tužilaštvom u Istočnom Sarajevu.

Vasiljević je novinarima rekao da će prioritet u njegovom radu biti organizacija CJB Istočno Sarajevo, ističući da bezbjednost nije samo stanje izraženo u brojkama, nego i način na koji građani doživljavaju policiju.

Prema njegovim riječima, za to je potrebna i infrastruktura koja podržava funkcionisanje Centra, a ona je u funkciji saradnje sa Okružnim tužilaštvom koje je nadležno za policijske stanice sa ovog prostora u smislu vođenja krivičnih istraga.

„Moj napor biće da se poboljša organizacija ovog centra i saradnja, kao i zajednički rad sa Okružnim tužilaštvom Istočno Sarajevo“, rekao je Vasiljević.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Stanislav Čađo donio je 3. aprila odluku da smijeni načelnika CJB Istočno Sarajevo Zorana Renovicu, a na tu dužnost imenovan je Radenko Vasiljević.

Na putu Pale – Jahorina, u mjestu Trijanga, protekle sedmice policija je pretukla maloljetnika M.Ć. /17/. Kada su utvrdili da su pogriješili identitet mladića, pustili su ga uz riječi – „našao si se na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme“.

Otac maloljetnika Predrag Ćirić rekao je da policija njegovom sinu, koji je imao mobilni telefon, nije dozvolila da se javi roditeljima.

{denvideo http://www.youtube.com/watch?v=7lqomAW6rdM&feature=player_embedded}

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare