Preduzeće „Hidroelektrane na Drini“ svečano obilježile krsnu slavu Svetog Savu

0

VIŠEGRAD – Obilježavajući krsnu slavu, Svetog Savu, juče je u upravi preduzeća „Hidroelektrane na Drini“ u Višegradu održana svečanost povodom lomljenja slavskog kolača.

Čin lomljenja slavskog kolača obavio je protojerej-stavrofor Bogdan Stanišić, arhijerejski Goraždansko-Višegradski namjesnik, uz sasluženje Jereja Aleksandra Topalovića, Dragana Vukotića i Sredoja Andrića.

Čestitajući radnicima „Hidrioelektrana na Drini“ krsnu slavu jerej Dragan Vukotić se posebno zahvalio na izuzetnoj pomoći ovog preduzeća na rekonstrukciji i uređenju hrama na Megdanu.

Pozdravljajući radnike preduzeća i brojnne goste, među kojima je bila Branislava Milekić, direktor Mješovitog Holdinga „Elektroprivreda RS“, Narodni poslanik Miroslav Kojić, brojni poslovni partneri, načelnik opštine Višegrad Slaviša Mišković i načelnici susjednih Gornjedrinskih opština, direktor „Hidroelektrana na Drini“, Mile Lakić je podsjetio da su tri turbine hidroelektrane „Višegrad“, i pored loše hidrologije u 2012. godini ispunile plan proizvodnje električne energije od 95 odsto.

-Izuzetnu pažnju poklanjamo zaštiti priobalja i ekologiji, tako da uskoro očekujemo produžetak ekološke dozvole za rad Hidroelektrane „Višegrad“, a od novembra prošle godine u posao je uvedena Austrijska firma „Štrabag“ koja za 18 mjeseci treba da završi veliku investiciju saniranja procurivanja vode ispod pregradne brane, rekao je Lakić, naglašavajući da će se nakon toga moći računati na povećanje proizvodnje električne energije od pet odsto.

(www.palelive.com / opstinavisegrad.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare