Представљене двије књиге Ковиљке Гавриловић

0

ВИШЕГРАД – У Вишеграду су вечерас представљене збирке биографских и аутобиографских прича „Сокаком до успомена“ и „Дошло ми из душе“ Ковиљке Гавриловић са Пала.

Гавриловићева је рекла да кроз њене приче провејава лик жене из прошлих времена, која је носила терет живота на својим плећима.

„Кроз многе приче провлаче се нити туге, губитка, тешког живота, мноштва предрасуда и неправди, али је присутан и хумористичан приступ, тек толико да скине копрену таме са лица читаоца и измами му осмијех“, навела је Гавриловићева.

Рецензент Жељко Стојановић је истакао да књига „Дошло ми из душе“ представља освјежење у писаној ријечи Републике Српске.

„То су двије збирке кратких прича гд‌је свако има своје сокаке до успомена, а кад их прокрчи, онда му из душе дође оно и што жели и што не жели, нешто што га и боли и прија и смијех и радост“, рекао је Стојановић.

Библиотекарка Ивана Мачар каже да су књиге прозе „Сокаком до успомена“ и „Дошло ми из душе“ наишле на позитивне критике читалаца и стручне јавности.

Промоција је одржана у Центру за културу „Иво Андрић“. Организатори су Народна библиотека „Иво Андрић“ и Културни центар „Иво Андрић“.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare