Predstavljena prva zbirka osnovca Nikole Sorka

0

HAN PIJESAK – U Han Pijesku danas je počela tradicionalna književna manifestacija „Čučkovi književni susreti“, na kojoj je stihove iz svoje prve zbirke poezije pod nazivom „Raspjevano djetinjstvo“ govorio osnovac Nikola Sorak.

Direktor Narodne bibliteke „Branko Čučak“ Ozrenka Đurić-Radulović rekla je da je cilj ove manifestacije da afirmiše književno stvaralaštvo kod mladih, s obzirom na to da je i književnik čije ime manifestacija nosi u ranoj mladosti počeo da piše pjesme.

„Biće učinjeno sve da sjeme dobra klija kroz pokolenja koja dolaze“, rekla je Radulovićeva.

Ona je podsjetila da je Čučak djetinjstvo proveo u Han Pijesku gdje je pohađao Osnovnu školu, te da je bio radoznao i volio je da čita knjige.

Nikola Sorak, koji je danas čitao stihove iz svoje prve zbirke, učenik je Osnovne škole /OŠ/ „Sveti Sava“ iz Rogatice.

Nastavnica iz te škole Mira Đerić istakla je da u poeziji ovog dječaka ima mjesta za sve – mamu, tatu, baku, seke, drugove, učiteljice, te da je zbog toga ovjenčan nagradom Malog princa dječijeg carstva poezije u Banjaluci.

Ona je dodala da u Sorakovom rascvjetalom srcu ima puno ljubavi za prelijepe krajolike Rogatice, a ta se ljubav osjeti u njegovim pjesme koje su pravi mali dragulji ponuđeni čitaocu na uživanje.

Direktor OŠ „Milan Ilić Čiča Šumadijski“ u Han Pijesku Silvana Popović uručila je Soraku u ime svoje škole knjigu pod nazivom „Nemanjići svetorodna loza“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare