Predstavljen roman Gorana Vračara „Sedmi dan“

0

HAN PIJESAK – U Han Pijesku je predstavljen roman „Sedmi dan“ pisca Gorana Vračara iz Istočnog Sarajeva – njegovo prvo prozno djelo poslije šest objavljenih zbirki poezije.

Recenzent knjige Saša Knežević rekao je Srni da se Vračar i u ovom vidu stvaralaštva pokazao kao iskusan pisac, te da je uspio da na lirski način iskaže jednu od najvećih životnih dilema – da li poslije ljubavi postoji nešto u braku, te da li brak vrijedi kada nestane ljubav.

Prema njegovim riječima, druga bitna stvar kojom se ovaj psihološki roman bavi jeste „gubljenje riječi“ kojom se iskazuje bilo šta, odnosno kada bračni parovi jedno drugom nemaju više šta da kažu.

Roman „Sedmi dan“ iz psihološkog ugla pokušava da sagleda komplikovane odnose između muškarca i žene.

Vračar kaže da, iako o psihologiji ne zna mnogo, u romanu se pokušao baviti razmišljanjima muškarca i žene, što je veoma komplikovano jer je „ženska ćud veoma kompleksna“.

„Pokušao sam nekako da zavirim u glavu muškarca i žene i da dam njihovu ocjenu iste situacije iz dva različita ugla, gdje uvijek kada pričam o sebi, ja nisam kriv, a kada žena priča o sebi, nije ni ona kriva“, kaže Vračar.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare