Predstavljamo Košarkaški klub „Tri poena“

0

Košarkaški klub „Tri poena“ osnovan je u proljeće 2010. godine sa primarnim ciljem popularizacije košarke i sporta uopšte. Orijentacija kluba je prije svega rad sa mladim košarkašima od 7 do 17 godina i kroz klub je do sada prošlo preko 200 dječaka i djevojčica.

Aktivnosti kluba su prije svega u funkciji i zadovoljenju potreba djece koja kod nas treniraju. To su trenažni proces, odigravanje utakmica, učešće na turnirima i košarkakškom kampu Jahorina Hypo Three Pionts i slične aktivnosti.

Klub je do izgradnje nove sportske dvorane u Palama radio u veoma teškim uslovima, međutim rad je bio uspješan, pa je afirmisano nekoliko vrlo perspektivnih dječaka, kojima je omogućen nastavak karijere u većim klubovima. To su prije svega Njegoš Sikiraš (1999. godište) koji je dobio poziv jednog od najboljih italijanskih košarkaških klubova za mlade igrače Stella Azurra i preselio se u Rim, gdje nastavlja svoj košarkaški razvoj. Marko Vukojičić (1998.) je otišao u beogradski Partizan, gdje je igrajući za pionirsku ekipu postao vicešampion Srbije. Luka Radić (1998.) koji je takođe ponikao u „Tri poena“ i preselio se u Bijeljnu, gdje je ekipom postao pionirski prvak Republike Srpske. Tu su i Saša Baričanin i Stefan Slijepčević koji trenutno nastupaju za juniorsku ekipu sarajevske Bosne.

U košarkaškom klubu „Tri poena“ trenutno trenira oko 50 dječaka raspoređenih u nekoliko selekcija: kadeti, pioniri i minibasket. Takmičarske selekcije kluba (kadeti i pioniri) učestvuju u ligama za mlađe kategorije koje organizuje Košarkaški savez Republike Srpske. Kadetska i pionirska selekcija svoje treninge održavaju u SPC „Peki“ tri puta sedmično, a minibasket selekcija (početnička selekcija) trenira u osnovnoj školi „Pale“ dva puta sedmično.

Upis u školu košarke počinje svake godine u toku mjeseca septembara. Dječaci i djevojčice od 6 do 14 godina koji žele da treniraju košarku mogu vrlo lako postati dio kluba.

Upis je moguće izvršiti:

1. na telefon 065 447 782
2. na e-mail: kktripoena@gmail.com
3. na treningu

Ukoliko Vaše dijete ima htijenja i volje i želi da trenira košarku ovo je prilika da se pridružite!

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/tri-poena-2013/] width=[54] height=[54] title=[Predstavljamo Košarkaški klub „Tri poena“] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare