Poziv za pomoć u saniranju štete od nevremena

0
Poziv za pomoć u saniranju štete od nevremena

VLASENICA – Generalni sekretar Crvenog krsta Republike Srpske Đoko Mihajlović uputio je danas javni poziv za pružanje pomoći opštini Vlasenica u saniranju posljedica olujnog nevremena, koje je proteklih dana pogodilo ovu opštinu.

Mihajlović je, nakon razgovora sa zamjenikom komandanta Štaba za vanredne situacije opštine Vlasenica Gordanom Trampić i načelnikom za finansije Markom Todorovićem, novinarima izjavio da je trenutna situcija u toj opštini krajnje složena i zahtijeva hitne akcije.

„Crveni krst je jedna od organizacija čija je misija zaštita ljudskih života i olakšavanje patnji stanovništva i tim povodom sam ovdje“, rekao je Mihajlović.

On je podsjetio da je ta organizacija dio Međunarodne federacije Crvenog krsta, koja okuplja organizacije iz 195 država.

„Želimo da uputimo apel svima koji mogu da pomognu. Ne postoji nijedna toliko jaka država koja može sama da riješi ovakav problem. Neka dođu u Vlasenicu i sa lokalnom upravom se dogovore šta je potrebno učiniti da se trenutna situacija prevaziđe“, naveo je Mihajlović.

On je izrazio uvjerenje da će građani Republike Srpske i regiona pokazati visok nivo humanosti i, u granicama svojih mogućnosti, pomoći stanovnicima Vlasenice.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments