Direktor Olimpijskog centra /OC/ „Jahorina“ Dejan LJevnaić izjavio je danas da je novi menadžmet Centra u prvih 100 dana svog rada ostvario odlične rezultate, te istakao da su prvi u regionu otvorili ski-sezonu.

„Danas je ozvaničena i saradnja sa kompanijom ‘Star import’, generalnim distributerom ‘Mercedes-benc’ vozila u BiH“, rekao je LJevnaić na konferenciji za novinare koja je organizovana povodom 100 dana rada novog menadžmenta OC „Jahorina“.

Prema njegovim riječima, saradnja kompanije i OC „Jahorina“ ogleda se strateškom promocijom brenda „Mercedes-benc“ na reklamnim površinama i prezentacijom novih modela.

„Veoma sam ponosan na sve što smo postigli tokom prvih 100 dana rada na obnovi i unapređenju infrastrukture Olimpijskog centra. Za ovo vrijeme, izgrađene su nove staze i vezni putevi u ukupnoj dužini od 35 kilometara, uređeno je 6.222 metra staza po FIS standardima i postavljeno je 530 metara vjetroustava“, naglasio je LJevnaić.

Prema njegovim riječima, staze su idealno pripremljene i prvih oko 1.500 skijaša izrazilo je veliko zadovoljstvo njihovim kvalitetom.

U toku je, ističe on, izgradnja tri nova parking-prostora, kao i dva ski- vrtića za najmlađe, a uspostavljena je i saradnja sa šest opština na teritoriji Istočnog Sarajeva o besplatnom skijanju za djecu osnovnih i srednjih škola.

„Sve što radimo i planiramo, u skladu je sa zahtjevima i željama naših gostiju, a posebnu pažnju posvetićemo djeci“, ističe direktor OC „Jahorina“.

LJevnaić dodaje da je OC „Jahorina“ uspostavio saradnju i sa najvećom svjetskom kompanijom za proizvodnju sistema za vještačko osnježavanje „Tehnoalpin“, zatim kompanijama „Mercedes“, „Petrol“, „M:tel“, festivalom „Egzit“ i mariborskim Pohorjem.

„Za ovo kratko vrijeme ostvarili smo i uštede u iznosu većem od 15 miliona KM, a prihodi su nam za gotovo 45 odsto veći u odnosu na prošlu godinu“, rekao je direktor OC „Jahorina“.

LJevnaić je naveo da su ovo samo neki od uspjeha novog menadžmenta i da će nastaviti sa realizacijom sličnih projekata koji će doprinijeti vraćanju Jahorini starog olimpijskog sjaja.

On je naglasio da je Jahorina bezbjedna planina za sve njene goste, te da očekuje goste iz cijele BiH, ali i inostranstva, Hrvatske, Slovenije, Srbije, Crne Gore, Rusije, Turske…

Prema njegovim riječima, usluge za skijaše na Jahorini su i dalje najpovoljnije u regionu.

Pomoćnik ministra trgovine i turizma Republike Srpske Aleksandar Đurić pozdravio je u ime Vlade Republike Srpske sve goste i menadžment OC „Jahorina“, kome je uputio iskrene čestitke za ostvarene rezultate.

„Ti rezultati su plod odlične saradnje `Jahorine` sa svim ključnim institucijama u Republici Srpskoj, kao i lokalnim zajednicama na ovom prostoru. Vlada Republike Srpske sve vrijeme snažno finansijski podržava razvoj ovog ski-centra, kome želimo da bude lider u regionu“, rekao je Đurić.

On je naglasio značaj planova prema kojim bi Jahorina trebalo da bude u centru pažnje tokom cijele godine, a ne samo zimi.

Direktor prodaje „Mercedes-benc“ putničkih vozila Milorad Ostojić rekao je da su kompanija „Star import“ i brend „Mercedes-benc“ prepoznali u Olimpijskom centru „Jahorina“ sjajnog partnera, kome je poželio da u svom fahu postane super brend, kao što je to i „Mercedes“ u auto-industriji.

„Jahorina je jedna od najljepših planina u regionu, a predanost ka najboljoj usluzi i konstantno ulaganje u nove sadržaje u kombinaciji sa prelijepim vidicima i snijegom pokrivenim obroncima, uvjeravaju nas da smo donijeli pravu odluku. Na jedinstveni način ćemo približiti klijentima nove ‘Mercedes-benc’ modele, a upravo sada sprovodimo akciju sa izuzetno primamljivim uslovima finansiranja za dva modela GLC i GLE koja su uvijek spremna za izazove zimske vožnje, istakao je Ostojić.

On kaže da „gradske ulice ili planinski put, svi će biti u prilici da se uvjere da u skladu sa sloganom – Najbolji na svakom terenu -`Mercedes-Benc SUV` modeli ne biraju put, oni su spremni za svaki izazov“.

Popularni pop pjevač DŽenan Lončarević istakao je da mu je izuzetno drago što ima priliku da zvanično otvori novu skijašku sezonu i obraduje sve goste Jahorine svojim koncertom ispred hotela „Bistrica“.

„Obećavam da vas očekuje nezaboravni provod i vjerujem da će brojni radovi koji su preduzeti na modernizaciji, privući veliki broj skijaša iz zemlje i regiona“, kaže Lončarević.

Predstavnici OC „Jahorina“ i ovog puta su podsjetili na brojne ranije najavljene zabavne sadržaje koji će biti organizovani tokom 2017/2018. skijaške sezone, poput novogodišnjeg besplatnog koncerta Željka Joksimovića ispred hotela „Bistrica“, prvog „Egzit“ festivala na snijegu koji će biti održan od 15. do 18. marta 2018. godine.

Osim toga, 2019. godine biće organizovane Olimpijske igre mladih- EJOF, tokom kojih će se mladi iz cijelog svijeta takmičiti u disciplinama slalom i veleslalom.

Najavljen je i program za otvaranje zimske sezone, na kojem su za sve posjetioce organizovani koncerti DŽenana Lončarevića i Miroslava Ilića, ispred hotela „Bistrica“, te gostovanja di-džejeva na više lokacija.

Predsjednik Nadzornog odbora OC „Jahorina“ Nedeljko Elek pozdravio je početak saradnje Centra sa „Mercedesom“.

On je podsjetio da su ski-staze na Jahorini otvorene već 2. decembra, i da Jahorina ozbiljno prednjači ispred konkurencije. „Uradili smo sve što smo obećali. Povjerenje je ključna riječ za Jahorinu“, poručio je Elek.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments

„Za ovo kratko vrijeme ostvarili smo i uštede u iznosu većem od 15 miliona KM“ ???
Pa ima li iko normalan da povjeruje u ovo?