Spremne čizmice za Svetog Nikolu

0
Spremne čizmice za Svetog Nikolu

SOKOLAC – Na današnjoj radionici 130 djece iz sokolačkog vrtića i njihovi roditelji zajedno su ukrašavali čizmice u kojima će im, prema vjerovanju, Sveti Nikola ostaviti darove na dan ovog velikog hrišćanskog praznika.

Direktor Ustanove za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Sokolac Biljana Kosorić rekla je Srni da je ovaj način pripreme djece za nikoljdanske svečanosti tradicionalan.

„Juče smo, u saradnji sa Crkvenom opštinom Sokolac, u susret Nikoljdanu počeli sa pričešćem za djecu, a danas svaka od pet grupa ima radionicu na kojoj djeca sa roditeljima ukrašavaju čizmice koje su pripremili vaspitači“, istakla je Kosorićeva.

Ona je najavila da će na praznik Svetog Nikole roditelji i vaspitači pripremiti poklone kojima će obradovati djecu u vrtiću i ukazati im na uzvišeni čin darivanja i širenja radosti među ljudima.

Kosorićeva je navela da će u nedjelju, 17. decembra, od 17.00 časova djeca iz tri vaspitno-obrazovne grupe ove ustanove održati priredbu za roditelje, vršnjake i sugrađane u Duhovnom centru „Lazarica“ u porti Crkve Svetog proroka Ilije na Sokocu.

Djeca će u ponedjeljak, 18. decembra, učestvovati u Nikoljdanskoj povorci, koju organizuju Ustanova za kulturu „Pero Kosorić“ i Crkvena opština Sokolac.

Ustanova za predškolsko vaspitanje i obrazovanje na Sokocu obilježava krsnu slavu Sveti Nikola, a u prisustvu sveštenika organizovaće lomljenje slavskog kolača 21. decembra.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments